en solig torsdag i Kungälv

Det finns mycket att välja och vraka på med dessa små veckoträffar i närområdet, varje torsdag är det miniträff vid Lilla torget i en mysig del av Kungälv.

Vi börjar med torsdagen mest exceptionella ekipage, den förunderliga DeLorean, med sina måsvingedörrar och kaross i borstat rostfritt stål. John Z DeLorean gjorde raketkarriär inom GM och låg bakom modeller som Pontiac GTO, Firebird Trans Am och flera andra av bilvärldens ikoner därifrån innan han hoppade av för att förverkliga drömmen om en sportbil med sitt eget namn. Nu gick det inte fullt så bra som han hade tänkt sig, men en DeLorean lämnar ingen oberörd iallfall.
Den pampiga gula vagnen är en Auburn, tillsammans med Cord och Duesenberg var denna trio  USA:s ohotade prestigebilar under trettiotalet. Denna stora phaeton, vilket är en öppen fyrdörrars sedan är från finalåret 1936. Hur många som var 852 phaetons vet man inte men totalt uppgick ssita årets Auburnproduktion till 1263 vagnar

 
 
Och i sammanhagnet lite "vanliga bilar" 1959 var rymden och drömmen av rymdfart det högsta mediala intresset, detta avspeglade sig mycket i vardagsdesignen, som denna Buick med sina svepande fenor och runda raketmotorinspirerade baklampor. 1964 hade designen gått tillbaka till mer strikta former, rakt och vasst skulle det vara som denna fina nyrenoverade Oldsmobile ninety-eight cabbe från det året.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback