Måndag på Nääs, bland blänk och stänk.

Sedvanligt måndagsmys på nya Nääs, som alltid en trevlig blandning av nya och gamla besökare och nya och gamla bilar också .
Blänk. Thord med sin fina Valiant Signet ruillar in genom Allén, och en ovanlig Dodge årsmodell 1960, en av de där förbisedda årsmodellera. Mycket nyare Dodge, Stellans fräna Charger Super Bee anno-07, han har ju en 69 Super Bee också, lyckosten, men den får vila betydligt mer nu när denna nya anlände förra året. Och en trevlig rad sorterade Fordar, Galaxie och Mustang från USA och däremellan en engelsk Cortina.
   

Och lite stänk med, Stefan visade upp en ny leksak i vattnet, det rör på sig duktigt på Sävelången och Mats klamrar sig fast för glatta livet på passagerarplatsen .


Jänk med stänk av blänk. Mitt antagligen första minne av en amerikansk bil var just en sån här fast en mörkt metallicblå, med vitt vinyltak, guldaccenturer och vita däcksidor. En bekant till farsgubben köpte en sån ny 1977 och se den bland smårostiga smutsiga saabar och simcor på södra vägen en grå trist vårdag var fullständigt hänförande. Ingen ifrågsatte heller att han parkerade schabraket på trottoaren framför sin affär heller. Lincoln Continental mark V coupe. 
Dessa fanns i en rad specialmodeller, som Pucci, Bill Blass, eller Cartier edition, var och i olika färgkombinationer, inredningsmaterial och utrustning utvalda speciellt av nämnda modedesigners.
Detta är en 78 års modell i "Diamond jubilee edition"  med färgmatchade gummidetaljer i kofångare, likaså grillribbor och turbinfälgar, speciella lister, halvinyltopp, kallad "landau" i speciell gräng, och "diamantflakes" inbäddade i operafönstren. Och mycket  mera godis och lull-lull extra givetvis då en "Diamond Jubilee" kostade hela $8000 extra uppepå mark V:s baspris på redan dyra $12000. fanns bara i färgen Jubilee Gold eller Diamond blue.


Och det är inte Nääsmåndagar som vilde Ville missar heller, denna charmiga buse syns ofta i husses Dodge 59:a och är ett charmigt lurvigt knippe energi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback