En småregnig onsdag

var det och sedvanlig onsdagsträff, denna dag på Gustav Adolfs torg inne i stan.. Trots vädret så dök det upp en hel del kul vagnar.
Precis när alla kommit i ordning och de öppna vagnarna cabbat ner, så kom regnet, och en hel del cabägare syntes sprinta mot sina bilar för att cabba upp, lagom när det betyret var klart, så upphörde regnet..

Anglofilt, majestätisk Bentley rullar in med ett tyst väsande, Pontus Nordeney anländer i sin helöppna MGA roadster lagom med regnet. Den vackert tvåfärgade Wolseley 16/60 från 1962 rullade förut i min atrakter men har nu fått ett bra hem hos familjen Nordeney som har en rad kul bilar i sitt garage. Stor svart Vanden Plas Princess ser äldre ut men är en sextiotalare den med, 1961 närmare bestämt, Vanden Plas var en anrik karossmakare med rötter i Belgien ,senare verksamma i England. och denna Princess är egentligen en Austin, fast med det namnet var denna Bentley/Rolls-konkurrent ingen succé så sålde dom med det finare Vanden Plas-namnet istället.
   
   
Amerikanskt, Cadillac-maffian på plats, mats fina Eldorado Seville och Jannes Eldorado Biarrtiz, 58:or såklart inget annat gäller för dom. Och två fina vagnar från Landvetter, Buick Roadmaster cab från 1949, och en mycket sällsynt Mercury cab årgång 1941. Movie stars? nja nästan, just en sån 1949 Roadmaster cab åkte Tom Cruise och Dustin Hoffman i filmen "Rain Man" och Lasse Hallströms Ciderhusreglerna dyker en identisk 1941 Mercury upp. 

Anomalier, regnpadda, D-Special av sista årsmodellen, 1975 rullar förbi, snarlik design återfinns på Cadillacs Seville åren 1980-85, "Bustleback" kallades dom och föll inte så många Cadillacköpare i smaken då, men är mer eftertraktade nu. Chevrolets märkliga Corvair med luftkyld boxermotor bak, här en Monza cab från 1963 samt en Porsche 928, som i sin tur bröt Porsches konventioner med luftkyld boxer bak, och hade istället vattenkyld V8 fram.
   
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback