Pirenpremiär 2008

Efter en hel del vänta så kunde vi äntligen återuppta våra reguljära blackrace-körningar i Göteborg, nu på den färdigställda STCC-banan Göteborg City arena. Allting var helt nytt för oss alla, funktionärer som deltagare och åskådare, menvi har varit duktiga på pragmatiska övningar förr och lärt oss improvisera därefter och alla fick det till att fungera. Sånär som på en liten detalj, insläpp för åskådare... Dom fick kravla sig över ett meterhögt betonghinder, men då vet vi vad som skall fixas till nästa gång. 


Först ut, första repan på nya rakan sattes av Göran med sin superfina Camaro som blev färdig i våras. För en gångs skull så var det väldigt mycket V8-bilar med i leken, trevligt och vi hoppas trenden håller i sig. Til höger match-race med Mopars, Plymouth Duster i vänsterbanan mot snyggt vit Hemi-försedd Dodge Charger.
 
 

Peter Lundgren kör alltid fina tider med sin Duster, och ännu en Peter med Ford Fairlane på banan också. Dock var ingen av ovanstående bilar snabbast, utan det togs hem av en Audi som körde rätt så långt under break-out som ligger på 7,5. Ett rekord av mer tveksmat slag sattes också under premiärkvällen, nämligen inte mindre än tre växellådshaverier. Det är lite bättre grepp än vad en del är vana vid i den nya asfalten.

Fairlanen i full karriär i skymningen, känns som om det kunde vara Bakersfield 1970 men det är i Göteborg 2008, vissa bilar kör tiden aldrig i från.


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback