racedags på säve

första helgen i Juli och dags för Bilsportseventet en dag på strippen på hemmaplan, vår bana på Säve. En stor tillställning som drar stora mängder publik, och vädret var till skillnad från fjolåret nu på vår sida,

Käbnd lastbilsåkare från Götet, i samspråk med Lars Inge i besiktingen


 

Chevroleter knuffas febrilt fram och tillbaks genom depån, medans raggarna tittar på och dricker sin frukostpilsner...


Lite mopars på banan, dåtid och nutid, Dodge Charger försedd med hemi 426" motoer bjöd på bra ryt och hyggliga tider, Dodge Viper, modern muskelbil med V10 motor börjar nu bli relativt vanliga i kretsarna ochså.
 
 
Lastbilsåkaren Robban körde några fina låga nior med sin otroligt snabba GMC Syclone, och till höger syskonmodellen GMC Typhoon på banan, dräparbilar med racingprestanda som nya och dom går inte långsammare med åren direkt.

Nissan 200, väldigt populära i racing, och trimmas febrilt, Maria Weinehall har dock numer lämnat Nissan 200-stadiet och för i år skaffat en Ford Mustang som det ocksså gasas friskt med
 
 
Från Danmark, troget varje år kommer den silverfärgade BMW M5:an som går ruskigt fort också. Våran Bostic dök upp i depån, med Impala SS och husvagn, dock så parkerade han husvagnen innan han provade på några repor med den svarta besten på strippen. normalt sett brukar men ju imnte köra husvagnar på strippen men såna uppenbar logik är inte alltid alldeles självklar för Bostic...

Zorans vassa Camaro Z/28 på väg fram mot banan, och visas på rätt väg av frammatningschefen Ingela.  Teoretiskt så låter det rätt enkelt att köra bilar två och två rakt fram, men när det rör sig om närmare 200 tävlande så skall det till mycket logistik för att det skall rulla på hela tiden, Ingela sköte det jobbet med bravur.


Bättringsjobb, nya linjer målas upp inför kommande dag, och sen avslutas kvällen för vår del med lite grillande och party i den nu helt tomma depån. Anders sköter som vanligt om köksdetaljen med glans.
 

Dagen efter EDPS, så var det dags för lite mindre fordon, det skulle köras mopedrace på Säve, och på lite kortare sträcka, 150 meter räcker lagon för dom maskinerna, och trots den distansen hade flara av ekipagen inga problem att komma upp i över 100 blås.

besktnign av en del innnovativa mopedbyggen, och efter en del grubblande på hur man sätter startnummer på dessa så fick det bli att numrera hjälmarna istället.
 
 
Mycket underliga byggen på olats, inget är för oknventionellt när det gäller att åka fort. Det kördes inte bara race, mopedentusiasterna bjöd också på lite akrobatikshow mellan varven, Riktigt duktiga på det är dom också.
 Även vår vän MC-polisen Melvin var imponerad av ungdomarnas uppvisning


Det blev lite annan show också, dagen höjdpunkt kom helt oväntat från ovan och det var inte regn, nej, med ett mäktigt vrål dånade Bertil Gerhardt ner över banan med SE-Biren, sveriges enda flygande Spitfire, och bjöd på en häftig uppvisning i den högre skolan. Vi har goda vänner i flygtornet, och när dom får in en kul kärra på sina instrument så brukar dom vinka ner den till oss, tack tornet för denna härliga show




Kommentarer
Postat av: grandprix63

Välkommen upp till Lindesberg när vi får vår nya bana.

Mer info:

http://www.lindenytt.com/page/nyhet/artikel.asp?artikelid=4723&visarel=&SokSida=

2008-08-19 @ 09:39:57
URL: http://grandprix63.blogspot.com/
Postat av: Mårten

Jupp, följer med lite grann uppdateringarna om er bbana :)

2008-08-19 @ 14:46:33
URL: http://svammelsurium.blogg.se/
Postat av: Ingela

Naw.. tack för den fina texten om mig.. du e för gullig du..



Lägger till dig bland andra bokmärken.. =)

2008-08-22 @ 23:09:29
Postat av: Ingela

hihihi.. grabbarna med moppen o hjälmen ser lika koncentrerade ut som jag.. =)



Snodde bilderna på mig hoppas det var okej!!

2008-08-22 @ 23:13:17
Postat av: Mårten

Klart att du får sno dom :)

2008-08-22 @ 23:34:16
URL: http://svammelsurium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback