nysynat på importfronten

Alltid lika kul att kika förbi på Nordtrafik och se vad som rullats ut ur containrarna. En stor del är renoverinsobjekt i mer eller mindre optimistisk grad, men det dyker upp en hel del fina pärlor med, den antagligen mest intressanta var denna jättefina Chevroelt Impala från 1961. Oerhört sällan man ser en 61:a Chevrolet, verkar som om få gillar den årsmodellen för med denna fina Impala så finns det ungefär ett 15-tal av full-size Chevrolet av denna årsmodell.

Mer ovanliga Chevor, stationsvagnar hade traditionellt karosseri av trä, men för 1949 så började Chevrolet bygga en helt ny wagon med stålkarosseri, dock behöll man själva "träsmaken" i designen med falsk trädekor i ett nytt material som kallades di-noc. Att använda detta fuskträ på kombibilarna kom att hänga med in på 90-talet men här är den allra första av dom från 1949. Bara 2664 byggdes och dom var riktigt dya, med $2267 kostade den över 400 dollar mer än cabrioletmodellen samma år.


Inte bara stora bilar på Nordtrafik, festligaste var nog denna Hummer golfbil, en riktigt lyxig sådan, har man en kvarts mille över så kan man köpa sig en sån här med tiltratt, radio och kylskåp!
I andra ändan av skalan hittar vi veckans vrak. Porsche 356 Speedster, i möjligtvis renoverbart skick, som anlänt från Kalifornen. men det är iallafall en äkta Speedster och sådana växer inte på träd.
 

En bil i min smak, en fin orörd lågmilare från 1962, Buick Invicta, också en ovanlig årsmodell på våra vägar, och visst ser det inbjudande ut få sjunka ner i soffan fram på den här bilen som näst intill hade nybilskänsla med runt 3000 mil på mätaren.


från broshyren, Electra coupe, snäppet över Invicta.

Kommentarer
Postat av: F

Speedstern där...sånt som ger mig gåshud. Det blir nästan mer av den varan just p g a det är ett vrak. Vore kul o veta vart den är på väg...

Postat av: grandprix63

Innan jag köpte min '63 Pontiac var jag ner till Hallsberg och kollade in en '62 Invicta.

Mysig bil, men just det exemplaret var både risig och dyr. Att det sen blev en Grand Prix med liknande taklinje som Buicken var mest en slump.

2008-08-19 @ 09:34:26
URL: http://grandprix63.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback