De förgätna del 39 - Heavy Chevy

termen SS, Super Sport var intimt förknippat med Chevrolets modeller Impala, Chevelle, Camaro och Nova. I Chevelle-serien var SS ett option package om man beställde en Chevelle Malibu, men åren 1971-72 fanns det ett alternativt paket att tillgå som istället baserades på den vanliga standard-Chevellen, detta var "Heavy Chevy" och fanns enbart som coupé.

         

Den hade en del gemensamt med SS-paketet, men kännetecknades även av speciella stripes, svartlackad grill, hoodpins, svarta Rallye-wheels med kromade muttrar och andra detaljer, motoralternativen var V8:or och desamma som hos SS-bilarna förutom att det inte gick att få största 454"-motorn til Heavy Chevy.1971 så kostade en Malibu coupé med V8 från $2980, och SS-package hela $357 extra.  Heavy Chevyn var då ett budgetalternativ på $142 ovanpå standard coupén vars utgånsgpris var $2807.

Dessa bilar hade optionkoden YF-3 i tillvalslistorna och 1971 såldes det 6727 stycken, 1972 fanns Heavy Chevy kvar i oförändrat pris och utförande, och försäljningen ökade till 9508 bilar.

Men då SS är mer bekant i sammanhanget så har troligtvis väldigt många Heavy Chevys försvunnit i samband med renoveringar och återuppstått som Malibu SS-bilar istället.  

Vanlitg dessa år var att bredda utbudet med speciella "decor-groups" och med små medel skapa nya modeller som just Heavy Chevyn. Den Chevelle-baserde El Caminon gick 1972 att få i utförandet "Flame by Chevy"  fast verkar som väldigt få såldes. Även de större modellerna som Silverado,Blazer och Suburban fanns i liknande skepnader ett kort tag 1972.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback