Från Born to Boogie 1972


En scen ur den fantastika dokumentären om och med Marc Bolan, Born To Boogie. Ringo Starr och Bolan i en av de första scenerna, och dom verkar rökt nåt väsentligt starkare än Dunhill!

Bilen är en Ford Galaxie Sunliner cabbe från 1960, läg märke till att den är högerstyrd, mycket ovanligt även för en USA-bil såld till England.


Kommentarer
Postat av: Jokern/ Woodridge

He He He, kanske samma cigaretter som Volvo ledning brukar ibland.Visst är det ändå så, att musiker som brukar droger, brukar göra bäst musik, undantag finns ju som alltid.

Gäller nog förövrigt mycket i konstens värld, som böcker, konst mm.Marc Bolan gjorde ju en massa bra låtar, och som många andra bra muiker, så gick han ju bort för tidigt.

Plattan Electric Warrrior, har man ju gillat sedan moppe åldern.

Du som gillar Marc Bolan, har du hört plattan Acoustic Warrior?

Kanon platta, och dessutom inspelad långt innan unplugged blev "uppfunnet".Appropå gick bort för tidigt, det där gäller även inom 50-tals rock musiken, du kommer väl ihåg ordspråket?

The good die young.Jag tycker nog att det gäller även inom Blues musiken till stor del, även om någon av dem inte var så ung, men ändå inte fick spela in så mycket.

Vilka Blues musiker tänker jag på månne?Jo några av mina absoluta favoriter inom Bluesen, Magic Sam, Freddie King, Stevie Ray Vaughn, Hound Dog Taylor (som var 59 år, men som bara kom ut med 3 studio album)

Sedan får man ju inte glömma Robert Johnsson, som sålde sin själ till Djävulen (enl. sägnen i allafall, men som jag alldrig lyssnar på själv).Hmmm.....allt kom av bara farten.Förresten, är det inte en Ford -60:a i bakrunden?

Cab dessutom, en mycket ovanlig bil i så fall.

2008-12-25 @ 20:19:12
Postat av: Mårten

Robert Johnson blev ju mördad av förgiftad whisky, i princip allt vad man vet hur blues är idag härstammar från honom, enligt mig en feltolkning jag inte håller med om.

Skip James, Mississippi John Hurt, Son House försvann runt 1930 återupptäcktes på 60-talet och det hanns med å göra två-tre album med dom innan de gick vidare, och dessa skivor blev blueshistoriens bästa verk!

JB Lenoir gjorde bara nåt dussin låtar men alla har gett avtryck i musikhistorien . EddiCochran, Buddy Holly, va de hade kunnat skapa om dom inte gått bort så tidigt... Acoutisc warrior känenr jag inte till men jag har Bolan&T:rex första plattor från 68 som är helt akustiska, deras första platta har nog den längsta LP-tieln nånsin, "My people were fair and had sky in their hair but now they are content with stars on the browses" !Ford 60, jo mycket ovanlig, och dessuotm högerstyrd!

Postat av: Jokern/ Woodridge

Hmmmmm.....nu såg jag att du redan skrivit om att det var en Ford -60 cab.Ang. Acouistic warrior, så står det i omslaget, these "lost" recordings, och lite senare, bla. "unplugged" sessions, demos and live radio recordings.

Här verkar dock skivbolaget knarkat till det lite, då allt verkar vara från samma konsert.

Kanon platta, och verkligen värd att leta efter.

Jag tittade på Ginza, men där fanns den inte.Vilken tittel på 1:a plattan.Jag hade Son House på hjärnan, men det bara försvan.Howlin' Wolf har ju en platta, som heter The Howlin' Wolf album.

Men på hela den vita framsidans omslag, så står det med svart text:

This is Howlin' Wolf's new album.

He dosen't like it.

He didn't like his electric guitar at first either.Hur kan man skriva så på ett omslag??

Vad ska köparen tro om detta album?

Om den är bra?

Ja, en riktig klassiker faktist, och många anser att detta är det bästa blues albumet som gjorts.Det finns 2 plattor till i samma genere, Muddy Waters två plattor, Electric mud & After the rain.

Här var det electriskt, och man blandade in många influenser här, fuzz, psych, heavy blues, Hendrix.Ett måste i skivhyllan!!!Muddy Water's Electric mud, finns på CD, och den finns på Ginza, pris sänkt till 49:-, ett verkligt klipp!!!Att dom där blues gubbarna återupptäcktes på 60-talet, var ju Engelsmännens förtjänst.

Grupper som Yardbirds, Alexis Corners Blues Incorporated, Fleetwood Mac mm, tog ju upp bluesen i sina reportoarer, och då blev man väl tvungna i USA att göra likadant.Appropå "lost" recordings, så finns det en sådan platta utgiven med Paul Butterfield Blues Band, som innehåller outtakes från inspelningarna av 1:a plattan -64.

Där finns ju en av hans absolut bästa låtar med(Just to be with you), och jag kan inte fatta att den inte var med på 1:a plattan.

Men det är ju min åsikt.

Den plattan skulle kunnat bli hans 2:a platta, för så bra är den faktist.

Jag gillar verkligen tidiga Paul Butterfield, och jag ska börja "bottanisera" in hans senare verk också.Eddie Cochran tycker jag var den absolut bäste 50-tals rockaren, en av mina rock hjältár.

Jag gillar också Johnny Rivers platta Rocks the folks, en klart underskattad platta, tycker jag.

Har sett den på Tradera för 10:-, och inga bud på den, tragiskt.

Jag har 2 ex, eftersom jag haft det ena sedan 70-talet, och det började bli lite slitet.Blev mycket text igen, hmmm.....over and out.

2008-12-25 @ 23:54:06
Postat av: Strandholm

Fick en bok i julklapp som du kanske borde läsa om du inte redan gjort det. Väldigt läsvärd sak! :)Heter "Kultbilar" och är skriven av Håkan Matson.

Postat av: Mårten

kikat lite i Kultbilar, bra bok, men inget jag skulle gå och köpa, då jag behöver bra mycket större dos av onödigt vetande och nördiga specialfakta :)

2008-12-26 @ 16:03:15
URL: http://svammelsurium.blogg.se/
Postat av: Strandholm

haha! Good thinking! ;)

2008-12-26 @ 16:04:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback