Prinsens Vette

1956 så gjorde GM Nordiska i Stockholm ett lite speciellt jobb, man tog in en helt ny Chevrolet Corvette och lät bygga om den!  I den tidens customtrender så rensades grillen, dörrhandtagen och lite smågrejer ändrades innan den lackades pärlemorvit och försågs med ekerhjul. Mottagare var ingen annan än Prins Bertil Bernadotte "Motorprinsen" alltså.Prinsens mottagande av bilen väckte pressens intresse, från den här vinkeln ser man även att avgaspiporna går ut i kromade munstycken på bakskärmen, två breda kromstripes över bakluckan och att tankpåfyllningen är flyttad till ovanför bakluckan. Notera också ytterligare en ny Corvette står i bakgrunden hos GM Nordiska i Hammarbyhamnen, Stockholm.Vart tog den vägen? Jo, nånstans i början av sjuttiotalet dyker Kungsvetten upp igen, som dragracebil, först kördes den av Ingemar Jacobsson, innan den efter några säsonger såldes vidare, och modifierades till oigenkännlighet.  Senare hamnade den i en privat Corvettesamling där jag såg den för många år sen i ett miserabelt skick. Bilen status är okänd idag men ryktats om att återställande till originalskick har påbörjats. 
  
  

Kommentarer
Postat av: Jokern/ Woodridge

Jaha, då tror jag att jag vet var den finns.

Om det är någon som ska kunna göra bil av den igen, så är det han,

Han kan Corvetter, om man säger så.

2008-12-29 @ 20:10:20
Postat av: Mårten

finns den kvar hos EAT?

Postat av: grandprix63

Det vore ju kul om de byggde den så som den såg ut när Bertil hade den. Ännu en originalrenovering av en Vette känns nästan onödigt.

2008-12-29 @ 22:26:43
URL: http://grandprix63.blogspot.com/
Postat av: F

Var fanns allt "vett" då? På 70-talet...Skönt att höra att denna 'vette är under återställande :)

2008-12-30 @ 05:59:00
URL: http://lae.blogg.se/
Postat av: Jokern/ Woodridge

EAT, ja då var det inte den "gubben" jag tänkte på."Vart fanns allt vett på-70-talet...?"

Jag har alltid gillat modifierade bilar, eftersom dom blir mer personliga och spännande då.

Inte så förutsägbara.

Tyvärr, så blir ju säkert 60% av dom modifierade bilarna helt misslyckade.

Vilka skräck exempel på modifieringar man sett genom åren, Herre Gud alltså!!!

En del av dom har t.o.m. varit med i någon motortidning.Det finns ju även en del original bilar, som ser ut som kriget från början.

2009-01-02 @ 13:23:28
Postat av: Corvettefreak

"efter några säsonger såldes vidare, och modifierades till oigenkännlighet." Den röda bilen är inte samma bil, som de flesta kanske kan se, det är den legendariska "Snobben", som är av 1958 års modell. Vid starten av renoveringen som nu genoförs, såg bilen ut exakt som när Ingemar Jacobsson körde dragracing, med den. Läggas till kan jag berätta att alla originaldelar till bilen plockades varsamt bort och spardes av Ingemar för framtida originalrenovering.

2009-03-05 @ 12:51:06
Postat av: Mårten

Aahh, det har blandats ihop i historien nånstans under 80-talet då det hävdades från nåt håll att det var samma kärra, men så vart alltså inte fallet. tackar för infon :)Är du inblandad i renoveringen av kungsvetten? I såfall lycka till och hoppas vi får se denna unika vagn i sin forna glans framigenom.2009-03-05 @ 15:59:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback