sällsynt krämig, Coronna cream Impala

I Augusti så syntes en ovanlig 1961 Chevrolet Impala på Nordtrafik som det skrev om här: http://Impala61.html Och även att väldigt få av denna årgång har hittat hit. Nu i december dök det minsann upp en till.


Den tidigare var en hardtop, denna en fyrdörrars stolpe,  I färgen med det läckra namnet Coronna Cream och en genuin lågmilare i ett mycket trevligt skick. Bagaget var fyllt av gulande utställningskort och även en trophé från en show för "best unrestored vehicle" och lie annan memorabilia från bilens tydligen ganska lugna liv.
1961:orna hade ett par egendomliga drag, detta års coupéer hade smala stolpar med starkt välvda rutor och kalldes då "bubble tops" , fyrdörrars sedanen har som synes takets bakkant utdraget som ett slags solskydd över den speciellt formade bakrutan .
Jag tycker dessa är riktigt vackra vagnar, men tydligen uppskattas dessa inte speciellt mycket i allmänhet här.
            Nedan den smäckra "bubble top" coupé 
          

Men Impalas årgång 1960 kryllar det av däremot, här kommer en till nyanländ. Ser vi en till i nästa container så stänger vi den och skickar tillbaks! 
                        

Det är lite lugnare tempo på importsidan just nu, men flyttgods kommer alltid in oavsett läget. Folk som arbetat utomlands köper med sig sina bilar hem, och har man brukat dom utomlands ett år så slipper man massor med krångel och avgifter så det är ganska fördelaktigt. En modell som officiellt inte säljs i Sverige men går att köpa ändå är Dodge Magnum, många specialhandlare tar in partier av dessa, flera står och dräller på nordtrafik. 

 

Och så får en hel del Volvos flytta tillbaks till Göteborg, 1800:or ser man rätt ofta men en 240? Jo det rör sig om den riktigt sällsynta 242GT från 1980 som kommit hem från USA, lite tjockare stötfångare och vita blinkersglas skvallrar om att denna är en USA-modell. Alltid lär man sig nåt nytt, trodde inte GT-modellen alls gick att få utanför Skandinavien.


Kommentarer
Postat av: Farbror Sid

Volvo 240 GT i bloggen...! Men du skall se att det gör över, Mårten... ta ett par alvedon och kryp till sängs... :-D





Postat av: Peter Larsson

"Ser vi en till i nästa container så stänger vi den och skickar tillbaks!"



Haha!



Tycker Impala från 65 är väldigt tajta och fina. Misstänker att de är än vanligare?

2008-12-10 @ 23:11:52
URL: http://www.metica.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback