Vinylhörnan 1 - sjutummare med färg

Jag har vurm för udda fordon och modeller, jag hyser också en förkärlek för udda skivor, specialupplager och framför allt som vinylälskare så kan man ju aldrig tycka det blir för mycket färgad vnyl eller hur?

Wasp släppte en del kul grejer på singel, den blåa är "The real me" från 1989, cover på The Who's låt, och bra dessutom. Foldersleeve är ovanligt och denna kommer med en spegel i, så man kan se "the real me" fyndigt.
Nästa från samma grupp, Mean man, från samma år. kommer med ett "mean test" sätt tummen på fläcken i hörnet och kolla hur den skiftar färg. lcd-termometrar var trendigt på 80 talet.
   

Iggy Pop med Purple haze givetvis i grönt...  någotsånär nästan kanske officiell Stooges-singel, 2000 ex.
Sen ett fenomen jag nästan glömt av att det förekom, "etched vinyl" en del specialupplagor hade inga etiketter utan den var alltså etsad in i singels centrum. Ugly Kid Joe med Busy Bee/Cats in the cradle 1992.  


mer färglatt, återigen Wasp, från det fantastiska temaalbumet The Crimson idol. här i crimson vinyl , och dessa singlar som hörde till den LP:n innehöll lite extra information, och alternativa versioner ungefär som en DVD directors cut idag.
Den vita skivan är White Rabbit med White flag, cover på Jefferson Airplanes låt, White Flag var ett San Fransisco-baserat punkband som även spelat på Hultsfred, Iggy igen, i grönt "Beat my brain", nåt så ovanligt som en bootleg-singel.  


Längst ut till höger, Pearl Jams "Alive", dunderesuccé från 1991. På den tiden trodde man faktiskt att detta musikaliska stickspår som kallades "grunge" hade framtiden för sig....  

Missade vi inget nu? jo, fjärde skivan, GG_Allin.... Han var ett kapiten för sig. denna singel "look into my eyes and hate me" på röd vinyl har ett poster folderomslag, man kan alltså vika ut den i rätt stort format och ha som idolplanch. Och då har man alltså en spritt språngade naken GG i handklovar och insmetad i sitt eget bajs.
 Punkrock handlade om att shocka och tänja gränser,. Ingen har nånsin tagit det längre än GG Allin, folk gick på hans spelningar med livet som insats. GG var galen, och det var inte bara show han var faktikst svårt mentalt rubbad. Han slogs i publken , han slog sig själv, han sköt heroin på scen, han sköt med vapen också, hans shower var ganska blodiga. mest av sitt eget blod. Hans hot om att begå självmord på scen hann han dock inte sätta i verket, han avled av en överdos i en lägenhet 1993. 
 
Rest in peace GG, och låt det aldrig komma fram nån jämlike till dig....

Kommentarer
Postat av: Farbror Sid

jaha... så Svammelsurium goes vinyl. Det var en bunt fräcka singlar.

Postat av: Chris

Haha, färgad vinyl... jag nu blir man lite nostalgisk. Jag har en back kvar som du kan få om du orkar hämta dem, det är dock bara vanliga LP :)



GG Allin, ja... såg en bandad spelning med honom när vi satt och drack hemkört hos H:son... inget jag skulle vilja göra i nyktert tillstånd.

2008-12-04 @ 16:54:39
URL: http://clogg.se
Postat av: Mårten

Haha H:son, han har man inte sett på länge, var det där borta på flashiga Gubberogatan va? :) ett gäng andra polare bodde i den uppgången me. lördagkväll kånkades det brännvinsdunkar mellan lägenheterna , dörrarna var det inge som stängde.

Inte konstigt att hele huset revs senare...



jag har en GG-singel med hans hit "Fuck Authority" med B-sidan "Kill, kill, kill the motherfucking asshsole" och det tillhör man mer försynta produktion...

2008-12-04 @ 17:07:51
URL: http://svammelsurium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback