Premiär på kajen

För att fylla ut schemat ytterligare så var det idag start för de trevliga onsdagsträffarna vid marima centret i Göteborg. så nu framigenom blir det ytterligare en dag mindre att pyssla om hus och hem på då ja...

inbitna kajbesökare tidigt på plats, redan vid femtiden dök Mats upp med sin fina Cadillac Eldorado Seville, tillsammans med en vanlig De Ville, från samma år, 1958. Och den äldre ligan. Ford model A från 1930 och modellens efterträdare 1932:an här som cabriolet. Ingen roadster alltså, utan cab, då en roadster skiljer sig med att ha fällbar vindruta och saknar helt sidorutor.
 
 
Lite sportigare saker, fin och frän Plymouth Barracuda från 1971, med det ovanliga 340"-optionet, och en samtida Porsche 911 targa, denna vackert grönmetallic från 1972.

Vissa har behov att at ha överblick över allt, men är man som en Jack Russell begåvad med väldigt korta ben så duger husses MGB Gt utmärkt som utkiksplats.


 
Citroen 2CV är stående inslag på onsdagarna, och då vet man att Hjalmar finns i närheten också. Närmast årsmodell 1960 som fortfarande hade kvar den gamla fronten, den gröna är från 1975. vackert blå Mercedes Benz 170VA från 1952 hade fortfarande förkrigsdesign, europa var betydligt mer konservativt i bilmode än på andra sidan atlanten där det hände massor dessa efterkrigsår.
Bakom mercan står en märklig modernitet som smög sig in. Det rör sig om en Kia Retona. Denna koreanska Jeep-hybrid byggdes todigare under namnet Asia Motors som även hade en "ren" Jeep som hette Rocsta. denna Retona är av 2001 års modell.

Vi har gått igenom det i tidigare inlägg , men vi tar en repetition, Volvo P1800 hette inte P1800 utan bara 1800S och 1800E! Med ett undantag och det var den allra första årsmodellen 1961 som byggdes hos Jensen i England. Så här är alltså en äkta korrekt P1800, en 61:a med chassinummer 157!
Vad som även särskiljer dessa absolut första, och enda, P1800-bilar är de heltäckande navkapslarna och det fantastiskt vackra emblemet som prydde takstolparna, varför man valde att ta bort det på nästkommande modeller är en gåta.  
 

Kommentarer
Postat av: Ms Chevelle

Trevligt med bilträffar!

Det är race i morn här i närheten, Hofors, men det är utlovat regn så det blir troligen inställt för vår det. Plus att det kändes lite mycket eftersom vi ska iväg redan på torsdag till Orsa och Midsummer Festival!Postat av: Mårten

Northrace är iväg på TSDS Sundsvall, en del andra bekanata ska upp till E-tuna och Blacksmiths nats, här körs det blackrace i Borås... och i småland 402 meter på Emmaboda , de e bare å åk :)

2008-06-13 @ 16:37:03
URL: http://svammelsurium.blogg.se/
Postat av: Ms Chevelle

Kompisar till oss var till Sundsvall i helgen, finns länk på min sida, men det var tydligen även regn där på söndagen.

2008-06-16 @ 20:02:37
URL: http://blogg.passagen.se/mschevelle/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback