Racepremiär i Kalmar

Årets första Blackrace i Kalmar gick av stapeln i Kalmar på lördagen, och blev som alltid en topptillställning.
 
Det enda som inte var på topp var vår egen tidtagning som saknar några bitar efter en liten överkörningsincident förra året. Så därför kunde vi bara köra en lane, eller rättare sagt vist kunde man köra båda men bara tid på ena filen. Snopet men det gick att genomföra iallafall.

Lite trevligt amerikanskt på starten, vass racepreppad Nova och en lite mildare vässad Valiant väntar bakom. Chevrolet El Camino pickup går också att få fart på. Novan var ruskigt snabb, 7,1/201 meter är riktigt fort, för fort faktiskt då break-out som inte får understigas är satt på 7,5.
 


Blandningen är stor på Blackrace, bustrimmad mattsvart Opel mot ny exklusiv AMG-mercedes, en SL55 som det inte är så ofta men får se göra saftiga burn-outer.

  


Full-size racing, Chevrolet Impala från 1967 är en lite ovanlig modell, också i racing-sammanhang, men det går att åka hyggligt fort med sådana här skepp också. Det tjöt och rök väldigt bra från franska vägen denna härligt varma lördagkväll. Precis som det skall vara. Mycket väl genomfört evenemang av Kalmar Streetracers, som har yyterligare tre körningar planerade denna säsong. Vi ses igen i Kalmar alltså.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback