En avslutning med uppslutning på Vårgårda (-kappbloggning: sept-06)

September närmar sig sitt slut och så gör racingsäsongen också. Normalt brukar intresset från både deltafgare och åskådare vara på topp i början av säsongen , för att sedan mattas av. Denna mall kom fullständigt på skam i Vårgårda, publik och deltagar rekord, över 2000 personer tog sig ut till fältet och närmare 80 bilar kom och körde årets sista Blackrace på Vårgårdafältet.

image381 image382

En av de mer extrema bilar som dök upp var denna ulv i fårakläder, eller rättare sagt Corvette i Volvokläder, en Corvette undertill maskerad till P1800

image383

image384

ruskigt snabb var den också, snabbaste som körts på Vårgårda hittills.

Nu skall vi reda ut begreppen kring Volvo P1800, för dom hette faktiskt inte P1800. Jo , första årsmodellen gjorde det 1961. Och dom byggdes inte i Sverige utan av Jensen i England.dock flyttades produktionen hem efter bara ett år, och återupptogs i Torslandafabriken 1963, så några 62:or gjordes aldrig. Nu hette dom bara 1800S, P:et slopades. senare avlöstes den av 1800E med insprutning, samt sportkombin 1800ES. Men P1800 är en helt felaktig  beteckning på vagnarna.


"Old School" svensksåld Chevelle i busigt streetrace utförande som dom såg ut för 25-30 år sen, höjd och med appliance-fälgar och målade hjulhus.
   image385

Kommentarer
Postat av: svensson

Ja låtom oss alla fördöma dem som säga "P 1800"...

Skämt åsido, begreppet är etablerat, går inte att ändra... bara i kataloger, listor o dyl må man påtala felet...

För övrigt snygg kaross av Pelle Pettersson, båtkillen, klassisk form à la Mustang och Corvette från samma tid, dör aldrig... en gång bra, alltid bra som jag skrev på annat ställe här...

Postat av: Mårten

JO, det var länge en liten hemlighet att Pelle ritade bilen, volvo vill eha ett prestigefyllt italienskt karossnamn på designen, så Frua, Coggiola och Ghia var kontaktade, ironiskt att den vinnande formen gjordes av Helmers egen pojk som knappt var torr bakom öronen.

2008-03-17 @ 11:27:17
URL: http://svammelsurium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback