veckans boktips

Fredag igen och dags att dra fram regnbågssoffan ur gömmorna.

Fortfarande alltså ingen som har nåt förslag från förra veckans tävling vad ursprunget till Boktipsets signaturmelodi har sitt upphov från? 

Nåväl, veckans bok är
Blitzkrieg av Len Deighton

image286

En bok i Len Deightons insiktsfulla och detaljerade svit om andra världskrigets inledning, här handlar det om tyska arm'ens strategier och deras anströängningar för att inte upprepa misstagen från 1914. 
Nu hade man helt andra redskap att tillgå, som radiokommunikation, höghöjdsspaning, och i det mekaniserade infanteriet det nya vapnet på slagfältet, den fruktansvärda stridvagnen.
Man hade inte bara det, man hade också general Heinz Guderian, den tidens mest klarsynta strateg, och utan hans kunskaper och teorier om hur pansar skulle användas i ett modernt krig, hade kriget antagligen kvävts i sin linda.  På den andra sidan får man följa J.F.C Fuller, och Liddell Hart och deras betydelse för det fortsatta krigets utgång.  Återigen en inlevelsefull och lärorik bok som återger både stora drag och små detaljer i förloppet under detta nya Blitzkrieg.  
  

Kommentarer
Postat av: svensson

Intressant bok, bra detaljarbete: berättar bland annat hur stridsvagnarnas torsionsfjädring fungerade. Samma som på follkvagn.

Sånt vill man ha i sina faktaböcker!

Postat av: Mårten

I ena svepet så sammanfattar han ett decenniums politisk historia för att i nästa detaljerat beskriva monteringen av torsionstavar på stridsvagnar, kul vändningar.

2008-03-09 @ 10:25:26
URL: http://svammelsurium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback