Bokmalar på maritiman (-kappbloggning: sept-07)

Jag är medlem i en utmärkt bokklubb som heter SMB, svenskt militärhsitorisk bibliotek, och den siste september skulle dom ha utförsäljning av diverse böcker samt en rad  föredrag i Göteborg, och vad passar en militärhistorisk bokklubb bättre än att hålla det ombord på den utrangerade jagaren Småland vid Göteborg Maritima center?

Nu blev det här långt mer populärt än arrangörerna räknat med, över 1000 personer kam dit för att lyssna på talarna och hamstra böcker. Boklådan gick av stapeln på jagaren Småland, och den var inte riktigt byggd för en 1000-manna drabbning genom dom smala passagerna, korridorerna och lejdarna. Men det gick att trängas ig igenom, utbudet av böcker var enormt och kom iväg med en del läsvärt.

Köerna var långa i regnet vid maritiman , till höger Johan Lupander signerar sin eminenta bok "Midway 1942" åt sina läsare.  
image1299 image1300

Första föreläsningen missade jag då det helt enkelt inte fanns mer plats inne på lastfartyget Fryken där den hölls, men lyckades komma med in på nästa då Bo Knarrström, sveriges antagligen ende slagfältsarkeolog, hade en intressant föreläsning om sitt ämne. även känd från dokumentärserien Svenska slag. På det hela taget en väldigt lärorik, intressant och fascinernande dag. Mest fascinernade var iallafall den otroliga mängden av besökare. Vi verkar ha en intresseboom för gamla krig och historia här och det är riktigt kul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback