mera dubbelrace Gbg/Borås (-kappbloggning: sept-07)

Dags för säsongsavslutning på Bananpiren för Blackrace, och denna dag så var det även säsongsavslutning för Blackrace på Viared i Borås. Ibland blir det bara otroligt, Borås-gänget hade fyra körningar och lyckas lägga tre av dom på samma datum som oss. Men iallafall så körde vi dessa dagtid och dom tog så att säga över på kvällen med start nån timme efter vi avslutat. 

En som satsar stenhårt på att slå vårt break-out på 7,5 sekunder är Scooter-JHocke med sitt Super seven bygge. tips pch proffshjälp av vår vän Jesper kan hjälpa långt dock inte ända fram denna gången heller.  7,654 blev dagens bästa tid, det är fort men fortfarande itne ända fram.
 image1287 image1288

Näst snabbast denna dag, Leif med sin välbyggda Firebird på 7,8 sekunder, behövs inga värsting herrejösses-grejer för att köra fort om man är insatt i hur allting skall fungera harmonsikt i en racerbil. Och naturligtvis Emelie på plats med sin svarta Camaro

image1290 image1286

Leta tidkort i lådan, våra racers må ha eleka bilar men dom ser väl rätt snälla ut ända va?
image1292

Pontiac Firebird trans Am från 1977, helt original med 400" motor räcker till tider på runt 9,4 sekunder på 201 meter, inte snabbast men helt klart dagens finaste bil.
image1293

Så efter allt vart ordnat och uppstädat på piren så drog jag rätt upp till Viared i Borås. Körledare på dan och åskådare på kvällen, en lång men rolig söndag.

På Viared var det en kanonkväll, med 50 startande, riktigt bra mot slutet av säsongen, och fullt ös hela kvällen utan avbrott eller bilar som åker på taket som förra gången

Bland de första paren ut, nostali-race SAAB 96 mot Ford Cortina Gt från sextiotalet, SAA:en utrustad med de runda lamporna som oftast fanns på exportbilarna. Och betydligt mer modern racemaskin Honda NSX, fräck och avancerad bil.
image1294 image1295
image1296 image1297
Och lite burnout-bilder måste man ju ha med när det handlar om race också, Nissan 200SX och Volvo 740, två idag väldigt vanliga bilar på racing scenen
Förr dominerades densamma av maskiner som dessa...
image1298

Och det gamla gardet kör fortfarande fortast, 8,4 sekunder med spinnande hjul räckte iallafall till kvällens näst snabbaste tid.

Kommentarer
Postat av: svensson

Camarobilden strax ovan var snygg... svart sak, blackrace i mitt inre...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback