Vårgårda Vintage nats 2008, gummirök, ösregn och tårtkalas

Vårgårdafältet eller Viking raceway som det döptes till i sjuttiotalets gryning, var nu plats för nostalgirace. Dess glansdagar åren 1973-77 skulle återupplivas med eventet Vintage drag nats.

En del nostalgiamaterial hade samlats ihop, samt nostligiapersoner som vart med på tiden det begav sig. Det var ju naturligtvis också tänkt att bilarna från perioden skulle visa sig på banan igen, nu blev det inte riktigt så. Av ett dussintal föranmälda ekipage med "vintage drag"-maskiner dök bara en upp, plus lokala teamet Walmracing med sin nya altered som dock led av hosta med påföljande startproblem.

Hur som helst blev det en del kört med diverse ekipage, man hade satt gränsen vid årsmodell -73 och på lördan så körde närmare ett trettiotal bilar på banan, och en gul Camaro vid sidan av... enda incidenten som inträffade under dagens lopp.

Chevelle malibus är lika självklara inslag på dragrace som regn på midsommarafton. till vänster en 69:a och bilen i bakgrunden är , ja titta noga, en Rolls Royce!  Till höger Chevelle herrgårdsvagn får alla inbitna automatiskt att tänka på en viss Lars-Inge som gjort sig känd för att köra vansinngit fort på gata och stripp med sådana här. Och visst är detta faktiskt en av Lars Inges gamla skåp. Lars Inge var själv på plats denna lördagen också, i åskådarklassen visserligen.
image1381 image1382
image1383
Innan de blev berömda för sina Jeepar byggde WIllys vanliga bilar också. Dessa coupéer från 1940-41 har sedan decennier varit populära i just dragrace, osedvaligt frän coupé som ser ut att göra 200 blås redan när den står still.

Från depån, vår vän "Peps" persson har funnits i kretsarna sen början, åtminstinde från första vändorna på Vårgårda under sjuttiotalets tidigare hälft. Sedan dess väl sedd som funktionär eller domare på massor av event. Peps är svår att missa, storblommiga hawaiiskjortor och ständigt fryntligt glad är hans signum, här får han sin senaste hawaiiskjorta skärskådad av Anders "Bostic" Envall. Till höger tar sig Marcus en funderare över varför altereden vägrar starta.

image1384 image1385
image1386
Äh, på´t igen, nu jävlar skall skrotet igång! mask är bra att ha på sig när man kör nitrospetsad metanol i motorn med utblåsen rakt upp snett bakåt...

Rolls Royce på strippen? kan det vara första gången i svensk dragracing månne? Och den ruskigt snabba Camaron som senare under dagen fick bita i gräset, bildligt talat alltså.  
image1387 image1388
image1389 image1390
Dodge Charger med hemi är trevligt att titta på och höra på också, och en väldigt snabb Chevrolet från -57 dök upp i startfältet också.

Hela dagen var ganska blåsig, och under eftermiddagen började den också blåsa kallt, för att sen blåsa isande kallt. En liten skäggprydd man i tunn hawaiiskjorta och shorts syntes älga iväg i synnerligen god fart mot parkeringen... det blev till slut lite väl friskt även för Peps, och resten av publiken .

Kvällsliv i depån med sedvanliga grillandet och inmundigandet av lite maltdrycker skedde med folk som satt invirade i brandoveraller, filar, lakan, mössor och annat, det var helt enkelt för jävla kallt. Lite kul depåsnack var att en hel del aktiva hittat och läser den här bloggen och det är trevligt att höra, och fortsätt gärna med att kika in här då och då.  
image1391 image1394
image1393 image1392

Det har nog aldig varit så bitande kallt i en racedepå ens på Pite raceway...  ingen som var där kommer att glömma denna kväll på Vårgårda Vintage drag 2008. Men det hade trots allt varit en lyckad dag och allt som skulle funka funkade också, så en stor elogé till Vårgårda motorklubb och SHRA Borås som i samverkan genoförde den här helgen.

Om det var kallt på lördagkvällenvar dety inget mot vad vi möttes av på söndagmorgo, riktigt tidigt låg det ett tunt lager nysnö på marken, detta är alltså den 18:e maj! Snöandet övergick dock snabbt i ett envetet iskallt duggregn.

Tokfjöla-klanen är rustade för söndagmorgonen... Curt och Jan har hittat lite lä bakom fikatältet.
image1396 image1397

Regnet avtog och tilltog men gav inte vika under förmiddagen, så raceet blåstes av tidigt, bara att packa ihop, tråkigt nog.

En trevlig ljusglimt på den gråtrista söndagen var tårtkalaset hos Ritsesons. Alexander som trots sin ålder redan är en duktig och erfaren förare fyllde 20 och det bjöds på tårta och kaffe i depåtältet, av vilket vi väl llät oss smaka, grattis, och tackar för fikat!
image1398

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback