Corvette i förklädnad

Även om storhetstiden var förbi så kom ändå en del karossmakare att överleva på specialbeställningar, dels från välbeställda privatpersoner men i de flesta fall från biltillverkare som ville ha specialbyggen att visa upp.


Så kom även en del Corvetter att få nya kläder med italienskt snitt, som denna vackra kaross som är svårt att tro döljer en Chevrolet Corvette från 1959. Om den i någon mån påminner om en samtida Ferrari så kan det bero på att karossen kommer från Scaglietti, just Ferraris huvudleverantör av dessa.
Och denna 61:a har en väldigt racing-aktig kostym från Vignale.
Dessa två är verkar till en början vara samma bil, men en hel del detaljer skiljer, för att förvilla det ytterligare så är den silverfärgade ett verk av italienska Ghia år 1961, medans Corvetten på den svartvita bilden sägs vara en 58:a från Ghia-Aigle som var baserade i Schweiz. Trots likheterna i namnen så var Ghia och Ghia-Aigle två skilda företag. Det kan röra sig om samma vagn som ursprungligen varit byggd 1958 och modifierad av Ghia 1961, men bakgrunden till båda dessa inte så särdeles eleganta karosserier är något diffus.


 

Specialbeställning av Chevrolet själva, "Rondine" var byggd på Corvette av Pininfarina, och dragplåster åt Chevroelt på bilsalongerna 1963.

Denna bisarra coupe kallades RHapsody, av RH design, en eller ett par stycken skall ha gjorts på Corvette-bas i Tyskland runt 1992.

Fyrtio år efter  Rondine var det dags för en ny ital-amerikansk Corvette att presenteras för den europeiska publiken. 2003 visades denna special-Vette upp på genevemässan med namnet Moray. Skapad av Ital Design.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback