De förgätna del 40 - Chevrolet Hurst Camaro, sunshine special

Hurst Performance är dels kända för sina "shifters" alltså växelspakar samt att deras övriga tillbehör och trimgrejor kom i många fall att hamna som standard i serietillverkade bilar. Dom hade flera olika samarbeten på gång med både motortillverkare och fordonsindustrin, vilket dels gav enorm PR och flera intressanta modeller som Hurst kunde utveckla åt de stor tillverkarna. Exempel på dessa är ju Oldsmobile Cutlass Hurst 442, Ramblers "Scrambler", AMC Rebel Machine, Pontiac Grand Prix SSJ, Chrysler 300-H med mera som kom att bära Hursts namn. 

Så även Chevrolet Camaro 1970. Hurst Camaron var en reguljär Z/28 som detta år fick Corvettes 350 LT-1 motor på 360 hästar. Men den försågs med ett par prototypsaker från Hurst, dels en ny växelväljare för automatlådan, och ett soltak, med en uppfällbar vindavisare, dessutom lackades den gul och kom att kallas för the sunshine pecial.



Nu är chansen att hitta en Hurst-Camaro rätt liten , för det byggdes bara en enda.
Detta var på beställning av Funnycar-föraren Dick Jesse, och Hurst tog tillfället att prova ut lite nya attiraljer. Soltaket, det togs upp av Chevrolet själva och fanns som option senare på deras Compact-modeller. Växelväljaren kom också i produktion och salufördes av Hurst under många år framöver.   

Kommentarer
Postat av: Larsson

Camaro med soltak! Det ser man inte varje dag...

Postat av: Magnus

Hej
Jag har en Camaro z28 73 med samma soltak som Sunshine special,är nyfiken på mer info om du har.Har lånat grabbens dator,kan du ringa blir jag glad 0733374832,jag skickar bilder på bil+tak.
Mvh Magnus

2014-07-09 @ 15:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback