Trevlig lördag i Timmeleparken

EMCA/Western Classic Car Club i Ulricehamn bjöd på nostalgi, bilutställning, marknad, cruising och rock n'r oll i Timmeleparken som inte var så lätt att hitta till, inte ens Eniros kartor hittade den...

Vad som är kul att komma lite utsocknes är att få se lite andra bilar än de som finns i närområdet, de som man stöter på varje vecka, men detta kom ju på skam för de första jag möter är ju Cadillac-maffian från Göteborg.

Janne i sin superfina Eldorado Biarritz-58:a, andra pris i peoples choice-klassen blev det också.


Mats med Seville 58:an var ju med givetvis.


Buick Riviera av första årgången 1963 rullar in, 40000 byggdes, men man ser dom väldigt sällan för i Sverige finns konstigt nog bara 21 stycken av denna som är en av sextiotalets vackraste GM-coupéer. Mer stramt sextiotal, Chrylser New Yorker från 1966, och en Dodge Matador från 1960 ser man inte varje dag, tror faktiskt inte jag sett nån. Äldst på Timmele var dessa två Fordar, T-Ford från 1922 och A-Ford anno 1930
   
   
Mer ovalingt Mercury Monterey av 1962 års modell tillhör också kategorin de som kommit skymundan, likaså Chevelle av 1967 års modell. Men denna fina bigblock-cabben dök upp. Plymouth Road Runner 1970 är desto mer välkänd, här i orange med det fräcka uppfällbara "Air Grabber" scoopet. Samt en trevlig fyrdörrars De Soto från 1959.

Väldigt populär årgång däremot, Oldsmobile 1958, här en Super Eighty-Eight. Samt två fina Cadillac 56:or, och en 57:a, en årsmodell som också den kommit kläm mellan de populära 56 och 58:orna.
    
   
Två riktigt stora bilar, Fräsch Ford LTD sedan från 1972 och en mäktig Lincoln Capri sedan från 1959 parkerad på reservparkeringen man fick ta till när det fyllde på under dan. En del europeiskt fanns med också som denna fina Bull-Merca, Mercedes 220 också den från 1959 och in rullar en "snik-Valle" Plymouth Valiant ur basic-serien V-100 från 1966.

När färg och form lirar bra ihop så blir det sähär vackert som denna tvåtonsgröna Dodge Royal 1959.  


Och lite nyare bilar inne i själva parken, lokala Chrysler-handlaren var med och sponsrade och visade upp sortimentet, närmas Dodge Nitro i R/T-utförande.


Rosa och vit Mercury Montclair 57:a glider ut och tackar för sig, men kanske kom tillbaka seanre då det var aktiviet ända fram in på småtimmarna med cruising, och underhållning på scen, detta han dock inte jag vara med pådå jag fick bege mig vidare till en annan aktivitet på eftermiddagen, men tummen upp för denna mysiga och välorganiserade träff i Timmeleparken och vi ses förhoppningsvis nästa år igen!


Kommentarer
Postat av: western classic car club

Tjenare, vi tackar för alla goda vitsord, trevligt att ni gillade utställningen, synd med att det va svårt att hitta till oss, det får vi ta åt oss till nästa år, det var mycket att tänka på, vi var bara ca 20 personer som arrangerade då en motorclub drog sig ur. Men det kändes på reaktionerna från våra gäster att alla var nöjda och då är vi nöjda med. Slutligen en fråga till dig, vi hade ingen personal över till fotograferingen och dina bilder är helt underbara, får vi använda dom på vår hemsida. lämna gärna besked till oss, ha nu en trevlig motorsommar // Kent W.C.C.C


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback