De förgätna del 49 - Pontiac Le Mans ETPontiac le mans ET torde höra till de absolut minst kända modellerna Pontiac byggt. I princip inget alls är känt om dom. Det enda jag har hittat är den här bilden från en gammal tidning.

1969 introducerades "Judge" på Tempest GTO-bas, Le Mans ET var tänkt att vara ett lågbudget alternativ till denna, baserad på den vanliga Le Mans 2-dörrars coupen. Vidare fick man under huven en L-76 350-HO motor, på huven satt på typiskt Pontiac-vis varvräknaren i ett litet hus. ET hade ett extra tomt hus på högersidan som fungerade som luftintag.
Rörde det sig om en eller flera provvagnar? Såldes någon till kund? Vad hade den för optionkod? vad kostade den isåfall?
Hur som helst så kom året efter T-37 och GT-37 modellerna istället och ET förpassades till glömskan. Och bortglömd blev den , för det finns ett par enstaka referenser i andra sammanhang till den på hela internet, ingenting alls i Pontiacböckerna. Otroligt att en modell eller ens en prototyp bara kan försvinna så fullständigt ur informationsflödet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback