Sprillans ny Vincent Black Lightning

Motorcyklar skrivs det inte så mycket om här, men heter den Vincent är det alltid värt att skriva några ord. Här skrev det om just den fenomenala Black Lightning: http://vincent-legenden-myten-maskinen.html.

Vilka var det då som betalde sådär fyra gånger mer än en vanlig bil för en motorcykel? Nedan syns en lycklig ny ägare dagen han plockade ut den från MC-handlaren i Adelaide, Australien. Det är nionde april 1951 och Bluey Henderson poserar på sin sprillans nya Black Lightning.
Det gjordes bara ett 30-tal Black Lightnings, Blueys maskin hade serienummer F10AB/1C/4439, och hela sex stycken såldes i Australien. Och här kommer den intressanta biten, Vincent-handlaren i Adelaide hette Sven Kallin. Inte utan att man blir lite nyfiken på hur det kommer sig att en man med ett väldigt svenskt namn kom att sälja superhojar på andra sidan jordklotet... 
 

Kommentarer
Postat av: Orre

Kan tipsa om Matt Hotch "Vincent" som han byggde till "Biker Build Off" som sänds på Discovery Channel.http://www.hotmatchcustomcycles.com/Hotch är världens bästa hojbyggare enligt mig och ta även en titt på hans tidigare byggen.

2009-05-21 @ 16:22:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback