Ett tomrum har uppstått

När sommaren anländer och alla våra träffar drar igång igen kommer det saknas djupt en speciell männsika, vår Hjalmar är borta.

Sven-Erik Hjalmarsson, känd av oss alla som Hjalmar var en central figur i främst i sfären runt Citroen 2CV, men känd och avhållen av de flesta andra även utanför med.  Hans oerhörda engagemang, entusiasm och kunnighet i det mesta som rör fordon och mekanik var vida känd och han kommer saknas stort. 

På Tjolöholm Classic show brukar Citroenklubben alltid bjuda på show och galna upptåg, mycket av detta med Hjalmar som regissör. Alla som varit där kanske sett till exempel "Ko-citttran" en 2Cv ombyggd till hoppborg för ungarna, målad som en ko, och som dessutom råmade. Det var ett typiskt exempel på Hjalmars kreativitet. en skaparglädje, finurlighet och livsfilosofi som var ämnad att sprida glädje för andra.

På Tjolöholm 2007, och temat var "safari" Hjalmar i troplikmundering med en tropikmunderad 2CV.


Som märkes och modell-entusiast är det lätt att bli hemmablind, men Hjalmar skiljde sig mycket från den normen. Han hade aldrig några fördomar mot andras fordon, intressen eller projekt, han dömde ingen, utan överbryggade många klyftor mellan de olika läger som finns inom vår hobby. 
En sann entusiast, diplomat, glädjespridare, och lika lysande pedagog gjorde att alla som träffat Hjalmar kommer ha en plats i hjärtat för honom för alltid. 

Med samma gränslösa entusiasm så lät han mig i somras bjuda på en åktur i en Cadillac, vilket är så långt från 2Cv man kan komma på skalan, men det hindrade honom inte att på kort tid sätta sig in i och lovorda alla bilens finesser, komfort och design, för sådan var han Hjalmar. Gränslös, fördomsfri och ohämmat nyfiken med ett stort hjärta för allt och alla i hans närhet. Och så kommer vi för alltid att minnas dig.   
Kommentarer
Postat av: Summerwheels

En mycket fin text!!

Fick tyvärr aldrig pratat så värst med Hjalmar

men såg upptågen med glädje varje år på Tjolöhjolm.

En verklig färgklick var dessa upptåg som vi får hoppas fortsätter och sprider glädje i denne mans anda framöver!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback