Sci-fi mässan Gbg 2010

Det har vart Science-fiction mässa i Göteborg i helgen, en rätt kul tillställning för mig som alltid gillat klassisk Sci-fi, dock med en aning mer distans än vissa besökare, då man här ohämmat klär ut sig till sina favoritfigurer och knallar omkring bland vanligt folk. 

Och denna mässa är omåttligt populär , kön ringlade sig ett par hundra meter.

ORDNING I LEDET!

  

Vad finns att säga om årets mässa gentemot föregående år? Jo den växer, och detsamma gör kommersen, dock på bekostnad av de intressantare delarna, som filmrekvisitan, som i år inskränkte sig ett fåtal "artefarkter"

Ödledrottningen Dianas uniform från "V", Hannibal lecters utsyrsel och lite annat smått och gott fanns på plats. Dessvärre nästan helt utan information, men nedan lite prylar från Indiana Jones och även Ghostbusters.Men man hade desto mer satsat på skådisar från filmerna, Justin Cho från "Twilight saga" och lite mer kända namn som Maud Adams och Michael Ironside gästade mässan. Den prydlige mannen i vitt skägg gömde sig en gång i tiden bakom lädermasken i "Texas chainsaw massacre" Gunnar Hansen hetter han, och till höger, Michael Ironside.  
  

En annan man som inte är så lättidentifierad utan sin kostym är Peter Mayhew, just det den ludna och sympatiska jätten "Chewbakka" i Star Wars filmerna. Eller jo, det går att känna igen honom utan Chewbakka-kostymen också, Peter Mayhew syns lätt i vimlet, för han är 2,20 lång!Och ett par glada Trekkers från West Coast Trekkers, den västsvenska star trek-klubben. Det heter inte Trekkies längre , utan dom kallar sig alltså Trekkers numera.


Så visst är det lika kul att botanisera bland pr
ylar som att titta på de besökande. Och en anna sak jag är väldigt svag för, riktigt urusla B-sckräckisar,  finns hur mycket sån som helst till salu på mässan. Zombie-mördare, stripteasedansande zombiemördare, norska nazi-zombiemördare, kannibal-zombiemördare, redneck sydstatar-zombiemördare, variationerna är oändliga....  

Och så lite bilder från vimlet. Fantasin har inga gränser vid såna här mässor.

mr Lecter spring collection, och bråka inte med Boba Fett...
    
  Kommentarer
Postat av: Anonym

jag var där på mässan jag kommer från stockholm

2010-03-25 @ 23:58:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback