Importspaning


trots att tullen uppenbarligen inte vill se privatimport av bilar från så suspekta länder som inte är med i EU, så är det var våra bilentusiaster och många andra vill. Privatimport är inte bara den enskilda människans rätt att få realisera sin dröm om just den där bilen, eller en födkrok för många importörer och entreprenörer. Det är en folkrörelse.
En förkämpe mot byråkratin och oförståelsen hos vissa myndigheter inför detta är ju Sören på
http://www.ccv.se/  som här har hjälpt en person att uppfylla sin dröm, importerat och tullat en fin Ford Mustang mach 1 från 1969.  


En annan Ford som anlänt var i mer bedrövligt skick, denna vackra Thunderbird från 1957 har farit ganska illa och fått en rejäl sidosmäll, eller "T-boned" som jänkarna säger.


Och i kategorin optimistka objekt finner vi denna Ford Mustang från 1971-73 nånstans, svårt att säga exakt vilekn årsmodell det rör sig om när det ser ut så här. Nån har iallfall sett till att ha fullt upp de närmaste vintrarna iallfall.


Inte bara amerikanskt från USA, denna stor-mercan, en 300SEL från 1971 har anlänt. Och den har den stora V8:an på 6,3 liter, lika vridstark som törstig motor. Min far hade en sådan här en gång i tiden, tills vintern 1973 då bensinransoneringen infördes...  


Sextiotals fullsize cabbar är vanligt gods, men just Pontiac Catalina från 1969 är det inte.


Och det är absolut inte vanligt att köpa racerbil i USA. Men här har iallfall en klassisk slingshot dragster anlänt.


Vissa bilar har en speciell karisma. Nånting som är större än kontenen av modell, design, skick och allt det där. Denna fina Buick Electra från 1979 känns sådär "rätt" Just brunmetallic med det cremegula "landau roof" och subtila accent stripes och vita däcksidor ger den stora coupén en distingerad och diskret elegans för den som vill färdas sobert utan att verka vräkig. Det rör sig om en lågmilare med snudd på nybilskänsla också.     


Interiören är sober och matchar utsidan väl. Finfinish och design som mer för tankarna till påkostad möbel än en vanlig bilinredning, härligt.modernare bilar droppar in också, denna Dodge Viper GTS av 1998 års modell har tidigare rullat i Hollywood, och åker nu för egen maskin iväg till sitt nya hem i Karlstad.  


Men de allra flesta tar trailern. Men inte alla kärror anländer en del emigrerar också, denna fräcka Renault 17TS har körts i banracing här i Sverige och skall nu skeppas iväg till Kanada.


Kommentarer
Postat av: BARADDA

Glöm inte att Nordtrafik också uppmanar alla att skriva på deras namninsamling mot detta byråkratiska gissel som finns mot importen.Länk dit är:
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4555

Postat av: Mercury

Trevlig titt igen, snygg mustang och catalina

2010-05-29 @ 19:56:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback