Pirenpremiär med sol och muller.

Så är vi igpång på bananpiren/Gbg city race arena, antagligen europas mest centrala motorsportsanläggning, 200 meter från Nordstans köpcenter och operahuset.

Denna premiär dominerades i stort sett av gamla gardet, som i V8, bakhjulsdrift och bladfjädrar.  

Gamla bekantingar från VCET-cupen rullar in, i brist på cup så kommer dom ner ibland å kör av sig på piren.
 

En annan i gardet, racer och legendar från förr med Whiplash-Camaron, numer bekväm fullsize-åkare med Impala SS... Anders Bostic Envall.  


och stod tillsammans med Peter Lundgrens Duster för de mest spektakulära burnisarna.


Niclas, ung grabb som kör gammalt concept, stor motor 468 kubiktum i liten Nova, och ännu en Duster synnerligen populära bilar i sammanhangen. Mer ovanligt, Buick Radmaster jättekombi kan flytta på sig också. Och Peters Duster igen sveper in piren i vit rök.
   
   
Novan mot nyare ekipage Honda Civic type-R och kvällens snabbaste vagn, gick ruskigt fort, Mitsubishi lancer Evo nådde slutfarter på nästan 180km/h! Nybörjare på premiären med Corvette som gick skapligt bra med, och Perkman med Novan värmer upp.

Bostic bjuder på en lång rökare till.
 

Matchrace med Corvetter, och matchrace med Dusters. Två trevliga sjuttiotalare på banan med Chevelle cab från 72, en SS454 bigblock-bil dessutom, och en BMW 3,0 dök upp också, en modell jag är mycket svag för. med sin insprutade 3-litersmotor på 200 hästar var det en dräpare på sin tid och med prestanda som hävdar sig bra än idag.
   
   
Subaru Impreza kombi på startlinjen, och Ford Mustang mot Civicen, Bostic och Peter lägger lite rökare igen.

Stämningsbild från depån.


Och så säger vi hej till tjejerna i tidtagningen, då vår ordinarie tidtagarbuss OMG568 inte behagade starta så fick min XM tjänstgöra som detta, vilket visade sig vara väldans smidigt och praktiskt.


Kommentarer
Postat av: Henrik Börjesson

Tack för omnämnandet och ett trevligt arrangemang.



Nybörjaren i Corvette


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback