vår på Nääs igen

Maj månad är här och nu rullar säsongen på gång på allvar, nääs-träffarna startar och pågår varje måndag till och med september. vad de allra flesta är nyfikna på en sådan här premiärträff är vad för nya fordon som kommer dyka upp för säsongen, en del förändrar sig flera gånger per säsong, andra kör troget vidare i sina ekipage år efter år. 

Chrysler Windsor 56:an har rullat troget några år på Nääs nu, likaså Anders fina Chevrolet 54:a, svensksåld och svenskbyggd som ju presenterats lite utförligare här:
http://naas-svenskamerikanare.html. En snygg Dodge Polaar från 1967 har inte synts på Nääs förut men kanske desto mer framöver, och nytt för i år fränt custombygge i klassisk stil med chrome reverse-fälgar och saftig mirra-lack. Ovanligt utgångsobjekt i form av en Oldsmobile coupe från 1960.
   
   
Buick årgång 1958 var en helt ny design det året, längre, bredare och lyxigare än någonsin innan, samtidigt i Sverige byggde man det här, PV544:an är från 1960 men skillnaderna mellan årsmodellerna var mer modesta. Buick av tidigare datum, denna Super var bland de sista med fastbackkarossen som kallades "Sedanet" Och en del år frfamåt, Ford Torino GT från 1971 med 429" Cobra Jet motor.

Väl patinerad A-Ford är bekant syn på Nääs, och dessa vet hur man färdas med stil i dylikt ekipage.


Från Alingsås kommer denna Ford fairlane 500 från 1966, svensksåld är den också. Ägaren brukar oftast dyka upp med hot rods eller lowrider-Chevrolet men kan alltså köra nästan original också.


Och en annan bekant syn på Nääs, superfin Mustang fastback från 1967 rullar ut på hemfärd, men kommer säkerligen dyka upp flera måndagar framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback