I gatuvimlet 1958

Rambler är ett bilmärke man nästan inte ser ute på träffar idag och dom har aldrig varit särskilt vanliga på våra vägar heller. Men här är iallfall en, vid Brunnsparken i centrala Göteborg en sommardag 1958.


Ramblern som är av 1956 års modell har ett M på nummerplåten vilet skvallrar om att den är från Skåne. I övrigt ser trafiken ut som man väntar sig från en svensk gatubild vid denna tid. Bakom Ramblern en ny SAAB som fortfarande har saluvagnsskyltar.  Vid taxifickan till vänster står en Mercedes, poplulära bilar bland droskägare då som nu.
I övrigt ser vi ett antal Volvo PV och fler SAAB, och givetvis Volkswagen. Mitt i bild en annan bil som inte var så vanlig förr, en ny Vauxhall Cresta som väntar tåligt på trafikpolisens tecken. Ett antal Opels syns också, en kapitän längst ut til vänster till exempel, Opel var storsäljare länge i Sverige, och en fransk representant i form av en Renult 4CV syns också. Överlag ett tämligen statistisk tvärsnitt över vad vi körde i Sverige sommaren 1958.

Vid övergångstället paralellt med Vauxhallen syns Göteborgs speciella
Fontellare som polismästare Ernst Fontell lät uppföra för att höja säkerheten för gående, dessa gjorde comeback i stan på 90-talet.

Kommentarer
Postat av: Grandprix63

Ser ut som en Auto-Union till höger bakom tidningskiosken


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback