Reklamens skruvade värld - Delco

Inte reklam för någon golfklubb eller Buick, utan Delco sound systems 1986.Delco känner de flesta till som pysslat med amerikanska bilar, men mindre känt är att det är en förkortning av Dayton Engineering Laboratories Co och har funnit med sedan 1909. 

Under ledning av Charles Kettering kom många innovationer för automobiler fram, en av deras första uppfinningar var den elektriska självstarten. 1936 började man också tillverka radioapparater som kunde standardmonteras i bilar. Freonbaserad luftkonditionering var en annan av Ketterings innovationer, likaså tog han även fram "Duco" den särskilda tvåkomponentslack som gjorde det möjligt att lackera fordon snabbt och i stor skala.  

Kommentarer
Postat av: Gert

Herr Kettering har många strängar på sin lyra, han låg bakom världens första kryssningsmissil (Aerial torpedo)som betalade av GM, där han jobbade och utvecklades av Lawrence Sperry, som uppfann autopiloten i flygplan och som även var första medlemmen i mile-high club (med en gift skönhet) Folk var smarta även för hundra år sen ;-)

2011-07-26 @ 20:22:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback