Import från 1967

Just 1967 gjordes det en hel del modeller som verkar vara populära idag, Cadillac De Ville cab till exempel är en mycket vanlig syn ute på säsongen, bara i mitt grannskap rullar fyra stycken: "Förrådet" med dessa fylldes på främst under 80-talet, och då vihar ett gott bestånd av dessa i landet efter den rushen så är det inte så ofta de skeppas över i dagsläget, men denna 67:a dök nyligen upp. I behov av lite fix och omvårdnad dock.
 

Desto ovanligare är dock Ambassador, DPL cabriolet 1967 byggdes bara i 1260 exemplar, och mig veterligen finns bara en innan i landet så det här är en definitivt udda bil. 



En rätt fin bil, som behöver ny cab och lite luft i däcken. 
Inredningen är okej med, AMC hade alltid lite udda form på sina saker. 


Lincoln skiljde sig från de övriga med att erbjuda en fyrdörrars cabriolet, tvådörrars fanns inte ens på programmet. Det byggdes inte särdeles många av dessa heller, 1967 var siffran 2276 stycken, och det var även sista året denna Continental-modell utan tak gjordes. Den kostade dessutom 800 dollar mer än en Cadillac. 


och en Chrysler New Yorker coupe från 1967 har också nyss anlänt, inte heller det någon dussinvara med 6885 gjorda. Tio stycken skall det nu finnas i Sverige enligt sören på
http://www.ccv.se/ som även tagit bilden. 

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback