Lucas strömlinjeformadeEn egendomlig skapelse som sågs rulla omkring i England 1922.  Det var i den här tiden med flygets frammarch som man mer och mer insåg vikten av aerodynamik, och en del bilkonstruktörer började exprimentera med detta.  Colin Lucas, välkänd arktitekt ville ha en bil efter eget huvud och tillsammans med Oliver North kosntruerade han denna skapelse. Som de lät bygga hos en verkstad med det otroliga namet Robin Hood Engineering i Kingston Hill.

Motorn var också den efter egen idé, en stående roterande stjärnmotor med fem cylindrar som drev bakhjulen via en vertikalt monterad kombinerad enhet som var växellåda, koppling och bakaxel i ett.

 

North och Lucas designade denna idé med avsikt att sälja tillverkningsrättigheterna, men av det blev intet, Luvas fortsatte sin karriär som arktiekt och var en av modernismens förgrundsgestalter i detta område.

Samtida med Lucas experimentiella design var den mer välkända Rumpler Tropfenauto, flygplanskonstruktören Edmund Rumpler i Tyskland presenterade den bisarra skapelsen 1921.
Vem som sneglat på vem under utvecklingsarbetet är svårt att säga, då bilarna stod färdiga nästan samtidigt, men Rumplers bil kom iallfall i produktion, något hundratal skall ha byggts åren 1921-25. 
  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback