Import Chevy Special 2

Här import-chevy-special.html rappoterades det om en del Chevroleter som kommit in i vårt land, sedan dess har det tamlat in en hel del till. 

1956 byggde Chevrolet över 1,5 miljoner personbilar, trots stor utskrotning innebär den produktionssiffran att det inte lider någon brist på Chevrolet 56:or inom överskådlig framtid. Två fina kom myligen hit som denna Bel Air hardtop sedan.


Och en milt modifierad 210 tvådörrars sedan.


Minst lika populär är Chevrolet 1955, som av någon anledning oftare blir racerbil än 56:an.


Även tidiga Camaros har varit heta redan som nya att bygga om till dragracebil, mer än 40 år senare är den trenden lika stark som odödlig. Camaro 1968 med bur, scoop och bra anläggningsyta mot asfalten i bakkanten.


Och här rullas en 1967 Camaro ombord för transport till sin nya hemvist. 15 tum breda slicks passar ganska exakt in på en standard biltrailer


Ett par Camaros till som kommit in, vit 68 i streetrace-utförande och en 67:a skymtar bakom.


Den nya Camaron är också ett populärt importobjekt, denna SS ser elakt brutal ut i sin svartmetallic lack. I bakgrunden två nyare Corvetter som också är ganska vanliga som importbilar idag.


Några äldre årgngar, dessa syns inte så ofta i importsammanhang, Chevrolet Fleetline de luxe av 1949 års modell


Och en Styleine De Luxe från 1950, dessa två årsmodeller skiljer sig bara i smådetaljer. Fleetline-serien behöll dock den äldre fastbackkarossen medan Styleline hade mer modern framtoning.


En Corvette roadster från 1964, detta år föredrog 13925 kunder sin Corvette utan tak mot bara 8304 coupéer sålda.  


1967 verkar vara den mist populära årgången av Chevelle, men här är iallfall en nyinkommen sådan.  Detta är en 396" bigblockbil som dock inte är en SS.


En El Camino SS 1968 också med 396" motor. När man ändå är i USA och shoppar är det bra att handla på sig reservdelar också, så denna El Camino hade ett rejält lass med motorer och annat smått och gottt på flaket.  


En annan årgång som inte är så vanlig hos är 1962, men nu finns det en till i landet med denna mycket fina Impala coupé som nyss anlänt.  

Kommentarer
Postat av: mullis

som vanligt intressant med importuppdatering

2011-10-02 @ 09:09:18
Postat av: Mats

Kan bara hålla med, härligt att se alla intressanta och fina bilar på väg in i landet. Fantastisk blogg du har, besöker den ofta. Snyggt jobbat!

Hälsningar från Mustangklubben region syd :-)



Mats Johansson

Postat av: ingemar

Hej läste lite om ford ltd cupe -1967 här min sambo har nämnligen en ltd cupe-67a 390 motor o z kod

undrar lite om någon vet mycket om dessa bilar,var o när dom byggdes,vad innebär z kod,heter motorn thunderbird special,hur många finns i sverige,vad är det för skillnad på ltd o galaxyn ,mm,mm vi vill veta allt,finns någon bra länk o kolla,våran mail,

capteningo@yahoo.se,

2012-03-01 @ 17:00:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback