En tur i skogen 1906


Med automobilen kunde man ta sig ut och beskåda naturen och fortfarande ha finkäderna på. Inga leriga stigar, nedsmutade hästar och övriga vedermödor med att hålla de omsorgsfullt välskräddade dresserna rena.

Det här sällskapet åker i en stor Lozier, som är registrerad i Maine, och ägd av fru E-P Ricker från South Poland i denna delstat. Det är antagligen hon som sitter i vänstersätet och låter sin gubbe som omväxling få köra, annars var kvinnliga bilister en sällsynthet vid denna tid.  


Lozier var en lyxbil av dignitet, dom byggdes i Plattsburg, New York och hade introducerats på marknaden 1905. Den kostade runt 5000 dollar vilket i dagens penningvärde är närmare en miljon kronor, och det var bara chassiet, karossen var extra. En Lozier tog en andraplats i det första Indy-500 loppet 1911 men trots att man nu hade kunnat pressa priserna så sjönk försäljningen och Lozier tappade mark, samma år lämade deras chefsingenjör F.C Chandler firman för att starta egen biltillverkning och 1913 lämnade två av familjen Loziers söner styrlsen för att också starta egen tillverkning i Cleveland, Ohio 1916. Hal kallades dom sin bil, men företaget blev väldigt kortlivat, dom lade ner redan 1918, medan Lozier hade tagit ner skylten för gott året innan.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback