Plastiga Plymouth

Inte mycket känt om denna specialare som visades upp 1939, men det är en Plymouth convertible sedan med en hardtop helt i transparent syntetmaterial, akrylplast, som i dagligt tal också kallas plexiglas.Troligtvis inte ens ett alster från Plymouths utvecklingsavdelning, utan det kan mycket väl vara nånting från utomstående eller som underleverantörer skapat för att visa möjligheterna med de nya metoderna att göra plastmaterial, notera även att bilen har helvita däck också.

Några år längre fram visade Plymouth upp ett mycket väldetaljerat chassi helt och hållet i genomskinlig plast. Här kunde man detaljstudera alla bilens inre mekanismer och hur motordelarna rörde sig. Detta fantastiska föremål visades upp på Chicagomässan i februari 1952.  


Redan 1939 byggde Pontiac en hel bil med genomskinlig kaross:
http://svammelsurium.blogg.se/2009/april/vi-tittar-igenom-pontiac.html

Kommentarer
Postat av: Gert

Ajajaj, plexiglas är ett varumärke, och definitivt inte från USA, det tillhör Evonik i Tyskland. Röhm o Co i Tyskland uppfann samtidigt som ICI i England detta material som sedan användes i flygindustrin för tillverkning av huvar till jaktplan. Materialet heter Akrylplast om man ska vara neutral.

Ok, jag jobbar en del med "plexiglas" :-)

2011-09-15 @ 03:59:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback