Stars & Cars - Porsche


En ung Sean Connery i en 356A, som redan fått en buckla.Gösta Nordgren mest känd som "Snoddas" ägde också en 356. Den synliga "knäcken" på vindrutan skvallarar om att detta är en 53-54 års modell. Porssche var ytterst ovanliga bilar i Sverige då, 1953 såldes 43 stycken troligen inklusive traktorer.


En skådespelare som var synnerligen förtjust i Porsche var Steve McQueen, den här vita 356:an är dock inte hans egen. Här åker han med Jaqueline Bisset vid ratten i filmen Bullitt.


En annan skådespelare som är för evigt förknippad med Porsche är James Dean. Det var med denna helt nyinköpta 500 Spyder han omkom ien trafikolycka den 30:e september 1955. Ford Country Squiren i bakgrunden ägdes också av James. Vid olycktillfället var den följebil till Porschen, och kördes av ingen mindre än Bill Hickman, som senare även gjorde stuntkörningar i ovan nämda film Bullitt.

 
Janis Joplin, med sin färgglada 356:a


Helena Fittipaldi må kanske inte vara lika känd som sin man Emerson, formel-1 föraren. Men här står hon vid en Porsceh 914 på Riverside 1973.


Racing-Porsche med känd profil, Prins Carl Philip Bernadotte är en av de mer uppmärksammade förarna i Carrera Cup. Bil och racing intresset är ett släktdrag hos kungafamiljen. 


En kändis som inte har en tanke på att skaffa sig Porsche är Leif GW Persson, men här är han i alla fall i TV studion och visar upp polismuseets bevarade 912 patrullbil, som var och förblev en kuriositet i polismyndighetens fordonsflotta.   


Bodybuildern/entreprenören/politikern/skådespelaren/krögaren/guvenören och Porscheägaren Arnold Schwarzenegger.


En annan känd person som gillar Porsche, han samlar på dom också, Jerry Seinfeld. I hans stora Porscehsamling återfinns bland annat denna 550 Spyder


Och givetvis äger Jerry en av de sällsynta 959:orna också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback