En skräckafton på Liseberg

Skräckmästaren Alice Cooper gästade stan och spelade med band, boaorm, giljotin med mera på Stora Scen på Liseberg. Denna varma onsdagskväll kom över 22 000 dit för att se hans show.   För show är just vad det är, en välrepeterad sådan, med delar av klassisk, skräckfilm, vaudeville, och rock n'roll som ändå inte upphör att imponera.  Det märks att det är väl inövade akter, men trots det känns det aldrig slentrianmässigt.
 
 
Ridån faller och Alice träder fram i sin burleska predikstol med öppningslåten Black Widow.
 
 
En stor portion humor präglar Alice Coopers show också, som när han nu 64 år fyllda kommer in viftandes med en krycka och startar låten "I'm Eighteen"  Här med bandets nya frontgitarrist, den talangfulla Orianthi. 
 
Alice linkar runt på kryckan, boaormen till "Contrictor" lär vara nödköpt på blocket före spelningen...
   

vad som skiljer Alice Cooper från flera andra artister är det fantastiskt teatraliska, han klär sig i de karaktärer som låtarna handlar om och ombytena är många, "Only women bleed" är en låt som inte berör så mycket annars med live funkar baladen utmärkt, med tillhörande trasdocka. Sen kommer Feed my Frankenstein och Alice blir den galne doktorn, och muterar fram ett jättelikt alter-ego av sig själv. Sen kommer elakingen fram struttandes över scen, och sticker mikrofonstativet genom en irriterande scenarbetare, givetvis väntar giljotinen strax efter. 
 
I slutet av showen kommer lite överaskande ett medley på Schools out och Pink Floyds Another brick in the wall. sen kommer grande Finale, med Alice i glitterutsyrsel viftandes med svenska flaggan,  "Elected" från albumet Billion dollar babies. 
 
Här är Elected, live från Liseberg, den här släpptes för ganska jämt 40 år sedan och håller väl än idag, tack till Liseberg, Alice Cooper med band för en fantastisk kväll!
 
    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback