Lockheed leadership

 
 
En tidig reklamsida för Lockheeds nya interceptor, P-38 lightning, troligtvis en YP-30 förseriemodell, då den har de röd-vit-blåa stripes på fenorna, som började tas bort under 1941 , då P-38 togs i tjänst.
 
P-38 kallades för "interceptor" för att man skulle komma runt US army corps något stelbenta reglemente att ett jaktplan "Pursuit" bara skulle vara enmotoriga och ha en begränsad vapenlast, kuppen lyckades och den tvåmotoriga P-38 var det snabbaste jaktplanet som flög på den här tiden, och kunde dessutom ta med sig raketer och lättare bomblast vid behov. Toppfarten låg på 640km/h, senare versioner kom upp  i hela 720km/h.  Planet kallades inte Ligntning för inget.
 
Ovan syns det löpande band hos Lockheed där de tillverkades, den första prdern om 30 plan utökades raskt efter angreppet på Pearl Harbour, och totalt byggdes över 10 000 Lightnings, och produktionen jölls igång hela kriget igenom.  Den stöddigaP-38 tjänstgjorde så sent som 1963 i det honduranska flygvapnet.
 
P-38 #5000 markerade ett jubileum, detta plan var en P38-J som målades klarröd och döptes till "Yippee" användes för uppvisningar och demonstrationer för allmänheten på hemmaplan.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback