Mer Chevyspecial

För inte så länge sen visades vad fina sextiotals Chevrolets som trillat in i vårt land här: sextiotalsspecial-chevrolet. Mängden är dock så omfattande att det är dags för ännu en titt på lite Chevrolets som nyligen anlänt.
 
1955 Bel Air coupe, byggdes i otroliga 185562 exemplar, och vi verkar aldrig få nog av dom här. Fin vagn i trevlig och tidstypisk färgkombination som anlände i början av juni.
 
Impala 1960 igen, en annan model det verkar finnas hur många som helst av kvar, ännu en fyrdörras hardtop Sport sedan har anlänt. 1960 finns inga siffror för specifik kaross eller modell, men över en halv miljon Impalas gjordes totalt.
 
Och ännu en 60:a, en fyrdörrars Bel Air, som till skillnad från Impala bara har två bakljus per sida och lackad bakpanel, Bel Air var numera degraderad till mellanmodell i programmet, 318517 Bel Airs såldes 1960 .
 
En Chevrolet vi inte ser ofta i Sverige dock, en panel delivery från 1957. dessa panel vans eller deliverys såldes i den billiga 150-serien oftast med minimalt med utrustning och utsmyckning, en ren arbetshäst helt enkelt, överlevnadschanserna för en sådan var ganska liten men idag är dom hett villebråd bland custom och racefolket.
 
Impala convertible 1963 också en rätt vanlig bil i vårt land, prydlig bil i snyggt skick.
Som dessutom har fått en 409" under huven.
 
Corvette cabriolet 1969, tuff bil med 427" motor. 
 
Sjuttiotalare är mer sällsynt att importera, men då de nu passerat 30 årsgränsen och 50-60-talsbilar i många fall betingar skyhöga priser, så kan vi nog räkna mer att se fler av den här sorten importeras framöver. Dock är tillgången inte så stor som man kan tro av dom i USA heller, länge har sdom bara setts som stora skrymmande gas guzzlers, långt ifrån de äldre ikonerna. Denna Chevrolet Caprice från 1976 inkom nyligen, sista året de hade de var full-size på riktigt. 
 
Och en nytullad och färdig Chevrolet 1955 hämtas av sin nya ägare som kör den hem till Katrineholm för egen maskin.
 
 

Kommentarer
Postat av: Grandprix63

'57 Deliveryn väcker ju habegär. Cool vagn!

Postat av: svensson

"A four-speed, dual-quad, pos-a-traction 409", vad kan gå fel -

2012-06-26 @ 20:18:03
URL: http://lennart-svensson.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback