Cadillac i vårgrönt

Cadillac av 1970 års modell är otroligt populär här, men då främst som cabriolet, alternativt fyrdörrars, för det är inte så ofta egentligen man ser en Coupe De ville. 



Och en mycket fin sådan, i en fräsch och ganska ovanlig kulör som heter Lanai Green metallic.



Matchande inredning i grönt, färgval och kombinationer fanns i otaliga variationer i dessa, just den här klädsen hette möjligen Dynasty Cloth.



Mönstret går igen i dörrsidorna, men man kunde också välja träinlägg.  Trots att just coupén inte ses så ofta här byggdes denna model i hela 76043 exemplar.  Cabrioleten däremot som syns så mycket oftare ute under sommarhalvåret byggdes "bara" i 15172 exemplar.



Nyare cadillacs kommer också in, detta är den sista arvtagaren i raktnedstigande led till bilen ovan, en Fleetwood brogham från 1995.  Denna modell var på traditionellt vis rambyggd, med V8 fram och bakhjulsdrift med rejäla mått både utanpå och inuti. I mitt tycke den sista som "känns" Cadillac, och med den pondus en sådan bil skall ha. Efter 1996 försvann den enorma Fleetwood och modellutbudet moderniserades kraftigt med föga imponerande resultat.


Kommentarer
Postat av: lincolncadillac

YES! the last REAL Cadillac, håller med fullständigt...Nu e det slutillverkat med Lincoln Town Cars också..snyft!!

2012-03-22 @ 23:16:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback