Datornostalgi, vem minns Tandy?Tandy TRS-80 var en av de allra första hemdatorerna som kom ut 1980, och här ser vi ingen mindre än en stolt
Issac_asimov demonstrera den fantastiska lilla hemdatorn, eller ordbehandlare som de ofta kallades. För cirka 3600 dollar fick man hela 4K internminne och kasettstation, senare uppgraderades Tandyn med både 16 och 32K minne.  Ville man ha en komplett användbar dator med ordbehandlingsprogram, skrivare och diskettstation så hamnade man någonstans över 10000 dollar!

Tandy, som från början pysslade med tillbereding av läder startade redan 1919, på 1960-talet köpte man upp RadioSchack och började satsa på elektronik. Nu kanske dessa tidiga datorer man började utveckla tillsammans med motorola idag mest låter som ett skämt, men på denna tiden låg Tandy i främsta ledet av datorutvecklingen. Efter TRS-80 som ändå kom att produceras hela 80-talet kom Tandy-1000 som var en IBM-baserad dator, men med mer fördelaktigt pris 1984.   Men utvecklingen åkte ifrån dom, trots att man så tidigt som 1991 hade utvecklat och i princip fått färdigt sin Tandy Zoomer, som var en slags handdator liknande den PalmPilot som kom på marknaden flera år senare, var loppet kört och Tandy lade ner all datortillverkning samma år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback