Ennas AerocarGlenn Curtiss är för de flesta känd som en av flygpionjärerna och banbrytande flygplanskonstruktörerna, men han hade många andra idéer också. Från att börjat med att bygga en förgasare av en gammal konservburk, till att bygga världens snabbaste flygplan och dessemellan byggt motorcyklar, slagit hastighetsrekord, startat flygskolor, grundat en racerbana och till och med en hel stad.  Det var i denna stad Opa-Locka, Florida som han även började bygga husvagnar, Curtiss Aerocar company 1928. Strömlinjeform hade börjat göra sitt intåg bland fordon och just Glenn Curtiss visste en hel del om detta, och designade den slimmade aerocar som bär mycket likheter med en flygkropp. 

Enna Jettick var ett varumärke från Dunn & McCarthy Shoe Company i  Auburn, New York, deras sortiment av damskor gick under det namnet och förknippades med kvalitet, och spektakulära reklamkampanjer. Bland annat köpte man in en flotta av dessa Aerocars för sina resande säljare, vilket nog måste väckt mycket uppmärksamhet. Deras Aerocars vardessutom mycket påkostade med både telefon, radio och till och med en liten väderstation. Men kanske ännu mer uppmärksamhet fick man när man skaffade in ett helt luftskepp som en flygade reklamskylt...


F.L Emerson som var verkställande direktör för Enna Jettick var inte desto mindre mångsidig entreprenör än Glenn Curtiss, vid sidan av dessa spektakulära reklamkampanjer, hade han en förkärlek för att åka jorden runt, detta i en tid då världen var en främmande plats utanför hembyn för många människor. Men samtidigt var han en stor mecenat hemma i Auburn också, när ett populärt grönområde var i fara, köpte han upp hela Lakeside park och sjön Owesca vid den också. Detta område fick sedan hetta Enna Jettick Park.  

 

Opa Locka, staden som Glenn Curtiss grundade är ett ganska säreget ställe:
wikipedia.org/wiki/Opa-locka,_Florida

Trackback