När oturen är framme

En vän i Tel Aviv är väldigt förtjust i stora Mopars,  han äger två fina Plymouth Furys av 1973 års modell, och dessutom är han uppvuxen i just en sådan. Men på önskelistan stod även en coupé, och USA finkammades i jakten på en sådan i vettigt skick. En sådan här sjuttiotals "pråm" är inte så lätt att hitta, dom har inte sparats på i samma utsträckning som en hel del ädre bilar, och varit för nya för att anses värda att renovera. Men till slut hittades en riktigt fin orörd lågmilare i utmärkt skick.
 
 
Nu är rutiner och byråkrati för skeppning av import av äldre bilar till Israel en hel del krångligare än det är att importera till oss. Bilen blev försenad, och åter igen försenad och väntades till slut anlända i december, för att bli ytterligare försenad...
 
Men till slut var den äntligen på väg i en container, ombord på fartyget Zim Constanza, som beräknades anlöpa Ashod i början på januari i år.  Det gjorde den, tyvärr...  För precis samtidigt rasade den värsta stormen på många decennier längs med den levantiska kusten. Skeppet stötte på grund och var när att kantra, många av containrarna som var lastade på däck gled av och krossades mot botten. Stormen och vågorna gick så höga att flera containrar sköjldes med och krossades mot vågbrytarna i hamninloppet, däribland fanns Yovels fina Plymouth...
 
I förra veckan började man bärga det skadade godset.
 
 
Fotografen Raanan Conen på Ynetnews tog de här bilderna just när Yovels bil lyftes upp mot ytan...
 
 
 
Försäkringar täcker den ekonomiska smällen, men inte allt arbete bakom att leta upp en sådan här bil, eller sorgen som en förlust som detta innebär.  Men ändå, se över försäkringarna när ni skall skeppa bilar över atlanten.
 

Kommentarer
Postat av: Ankan1

Väldigt tragisk hela förloppet på en sådan pärla till bil.

2013-02-17 @ 17:04:48
Postat av: Martin

That will buff out....


Lite Autosol och en påse trassel från den lokala tappen


/M

2013-02-17 @ 17:58:39
Postat av: Larsson

Tråkig affär...

Postat av: jeepsventa

Vågar man hoppas att han blivit lurad ? det inte var bilen på korten som var i kontainern.... d har ju hänt förr , men tråkigt är det .

2013-02-17 @ 20:48:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback