Renässans för femtiotalet

Jag har tidigare påpekat att det blir mer och mer ont om femtiotalare på importfronten , dom börjar kanske ta slut over there? Men det innebär inte att de är helt borta, här kommer ett plock med fina femtiotalare som ramlar in i landet det senaste.
 
Fin fyrdörrars Impala från 1959
 
Mercury Montclair från 1955 kom in i april.
 
Fin och ovanlig Pontiac Super Chief från 1958. 7236 exemplar av denna coupémodellen gjordes och mer speciellt med den skvallrar emblemet på framskärmen om.
 
Tri-Power bestod av tre Rochesterförgasare på 370"-motorn och 300 hästar, kostade 84 dollar extra.
 
Mer emblem, hur identifierar men en 1957 Buick, jo genom att helt enkelt titta i grillen.
 
Buick Roadmaster coupé 1957 är en rätt ovanlig modell, 3826 stycken gjordes med den för året unika tredelade bakrutan, 2812 kunder valde istället den hela panoramarutan bak. 
 
En ganska basic och trevlig Chevrolet 210 från 1957.
 
Också från 1957, fin Pontiac Chieftain.
 
Studebaker tillhör de ovanligare objekten, men en moddad Champion från 1953 har kommit in för vidare transport till Värmland.
 
Då är Cadillac 58:or betydligt vanligare. Det här året gjordes series 62 sedanen i två olika längder och detta är den så kallade "extended deck sedan" som har ett rejält utdraget bakparti. 
 
Från femtiotalets första år, Buick Super coupé.
 
Oldsmobile Ninety-Eight från 1955, en populär årgång här, dock är Oldsmobilerna inte lika vanliga som sina Chevroletsyskon, nedan en prydlig Bel AIr 55:a som inkom i maj.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lyllan

Hej!

Köpte för ett tag sedan en pontiac chieftain 57, har försökt letat information på Google om denna bil med det ena jag hittar på svenska är detta inlägg, med många fina bilder :-D

Vet du mer om denna modell? Jag har hört runt i min bekantskapskrets den det verkar inte vara någon som vet något.

Jag önskar dig en trevlig sommar!

Mvh
Lyllan


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback