Insläppta Fordar

Nyinkommet från importfronten, denna gången några intressanta Fordbilar.
 
Ford Mustang cab i kylan, av 2011 års modell.
 
Och i den här containern gömmer sig en Ford Galaxie 1959, i något bedagat skick
 
Men det är en Skyliner, plåtcab alltså. Är det en Fairlane eller Galaxie? det är svårt att bena ut då i Fairlane 500-serien ganska omgående ersattes av Galaxie tidigt på modellåret. På sedaner och coupéer skiljer dom åt på takstoplarna bak, plåtcabben har ingen karossmässig skillnad. En egendomlig detalj är att Galaxien även hade Fairlane 500 emblem genom hela 1959, man verkar gjort en jätteupplaga av dom innan namnrockaden träde i kraft.
 
Ypperligt fin Ford Mustang GT fastback 1968 väntar på våren.
 
Mustangfebern 1964 smittade av sig på resten av modellprogrammet. Den gråtråkiga alldagliga Falcon blev en piffig popkärra med bucket seats, sportkonsol, lite extra blankdelar och V8 under huven. Futura Sprint hette den nya imagen och hade även en 260" V8 under huven. Cabrioleten var och förblev dock ganska ovanlig 1964 gjordes 4278 stycken och året efter bara 300. 
 
Ford arbetshäst, pickupserien med prefix "F", denna prydliga pickis är en F-1 av 1948 års modell. Sällan man ser dessa i såhär okladerligt skick.
 
Och en modernare Ford,  Crown Victoria var sen sista dinosaurien, stor rambyggd bakhjulsdriven och med V8. Den 15 september 2011 tillverkades den allra sista.  Majoriteten av kunderna var taxi, myndigheter och polis. Denna har förutom sin kompletta polismundering från California Highway patrol även emblemet "police interceptor" på bakluckan. Den är av 2007 års modell och detta år såldes över 95% för just "fleet use" Totalt byggdes 60901 Crown Victorias detta år.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback