En morgon i skilda världar.

Inte varje dag man blir upphämtad på morgonen i en Aston Martin DBS Vantage...
 
Det här en mycket trevlig vagn, stor GT-coupé med rejäla innerutrymmen, komfortabla säten med bra grepp, det här var inte bara en resevagn utan en mycket potent sportbil på samma gång. Under huven sitter en stor sexa som förses med lagom dos bränsle av tre Weberförgasare.  Men skälet till resan var inte bara att åka Aston Martin för skojs skull utan jag skulle hämta en bil på Verktygsboden i Borås, en bil av lite annorlunda slag.
 
Nämligen tidningen Klassikers Skoda 110R coupé, på sätt och vis en GT-coupé det också men från andra sidan järnridån.  Här med Lars Edwardsson som äger Verktygsboden, och Aston Martinen också för den delen.
 
I den här färdas man framför motorn, som är en liten högljudd men seg 1100cc fyra på drygt 50 hästar, en växellåda som verkar vara med utväxlad för lastbilar bjuder inte på några raketsnabba omkörningar, men det låter i alla fall som det går väldans fort.

Inredningen består av svart östeuropeisk mjukplast och hårdplast av blandade kvaliteter, delvis är bilen genialt konstruerad, bitvis totalt tokig. Den är körmässigt snarlik en Volkswagen i uppträdandet, fast värre...  men den är charmig, ovanlig, och mycket grön så man förlåter gärna den här krabaten ändå.

Kommentarer
Postat av: jeepsventa

Skojjigt , att man kommer ihåg DB-S en o inbytet DB6
Håkan !

2014-05-04 @ 20:57:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback