Funmog

Mercdes Benz Unimog är som namnet antyder, ett slags universalfordon. Unimogen är ett av det främsta allroundfordonen som funnits. De har burit allt från luftvärnskanoner, kranar, kraftverk, timmer till brandsläckarutrustning. De används i djupa skoga, polartrakter och heta djungler för att få allehanda arbeten gjorda där inga vägar finns. Dom behöver inte et egentligen då de kan snabbt anpassas för att gå på räls också. Men det finns ett område som unimogen inte haft någon större framgång av förståeliga själ. Som renodlad personbil med betoning på fritidsfordon, eler recreational vehicle så att säga.  Det beslutade någon grupp hos Mercedes Benz att ändra på. Man kläde upp Unimogen med kromdetaler nerifrån och upp, metalliclack, recarosäten i finaste skinn, CD-spelare, handsfree telefon och andra bekvämligheter tillsammans med ett praktiskt pickupflak. Man kallade den Funmog, och skulle rikta in sig på de köpare som ville ha livsstilsfordon som Land Rover defender, Hummer H2 och liknande.  
Det visade sig snabbt att nästan ingen alls ville ha en Funmog, och det blev bara tolv stycken producerade i slutänden, 1994.

Kommentarer
Postat av: Kjelle Skogåsbo

Hade dom fått några kändisar att stolt visa upp sig i den, så kanske, kanske, det kunde blivit en försäljnings framgång.

2015-02-15 @ 12:00:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback