De Soto -42

1942 års modell är en sällsynt årgång, varför har förklarats här:
http://svammelsurium.blogg.se/2009/march/fyrtiotvaorna.html

En an de egendomligare av dessa är ju De Sotos 42:or, detta år fick dom en helt ny design med framlamporna gömda bakom luckor, såsom den berömda Cord hade haft ett par år innan. När produktionen återupptogs slutet av 1945 igen så hade man strukit idén med dessa. 24771 De Sotos hann byggas med sina gömda lampor innan produktionen stannade den 9:e februari 1942.

 

Ett par av dessa har på senare tid letat sig till Sverige, och nu i januari anländer en till. Uppdatering följer.Kommentarer
Postat av: Farbror Sid

Snygga reklamaffischer.

Postat av: svensson

I all enkelhet ett uppfriskande inlägg.Tanten överst till vänster t ex, varför har hon en tårta? Vad har det med bilen att göra? Känslomanipulation har man ju hört talas om, reklam med FEEL GOOD-känsla men det här är lite löjligt...För övrigt intressant modell, DeSoto 42:an med dolda strålkastare. Redan "årsmodell 42" är ju omvärvt av mystik, "årsmodellen som (nästan) inte fanns", och så detta gåtfulla utseende därtill.Detta ger mig nästan uppslaget till en novell: om en amerikanare av "årsmodell 43" - som inte finns - men man stöter på en sådan - och börjar undersöka det hela - och kommer vad det lider till en parallellvärld - paradiset - Skövde -Tänk vad ett blogginlägg kan sätta igång. Heders!

Postat av: svensson

(Tanten ånyo: kanske är det typ en marinlotta som säljer något för välgörande ändamål, det står något om "benefit" på banderollen och det låter som välgörenhet i min bok. Men vad har det med "nöjda DeStoto-ägare" att göra...? Jag vet att det var krig 1942 men ändå - märkligt.)

Postat av: Mårten

som i stephen kings Needful thungs där den lätt egendomlige diversehandlaren åker i en Tucker Talisman, som ju aldrig byggdes.

2009-12-29 @ 16:18:06
URL: http://svammelsurium.blogg.se/
Postat av: svensson

You see! Man kan hitta det gåtfulla överallt. Good point.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback