Fika i Fritjofs garage


Söndagen bjöd också ett besök i ett trevligt garage som nyligen uppförts i bygden. I Fläskebo industriområde iutanför Landvetter håller Fritjof till, en entusiast som låtit bygga ett rejält garage åt sina egna, och även vänners bilar där de kan övervintra i ett trevligt klimat.

Inte utan att man häpnar när man för första gången gläntar på dörrn hos Fritjof, för så här ser det ut vid första ögonkastet.


Närmast i bild, en Oakland från 1925, som övrigt syns flitigt ute på träffarna runtomkring under säsongen.


Såklart skall varje garage med självaktning ha en egen nostagimack, inomhus! den mysiga stugan som är inbyggd är fikarummet, med modernt kök och plats för 24 gäster.Den sympatiska och gästfria Fritjof själv vid en ovanlig DKW F102, sista DKW-modellen innan det blev Audi av dom.


Till höger i bild skymtar den här specialaren. Som förbryllar ägaren själv. Det är en roadsterkaross byggd på ett BMW 319-chassi från 1936, chassit har nummer #2 men var och hur denna karossen kommer in i bilden är och förblir nog en gåta, historik saknas på den.   
Lite mer pärlor i garaget, snygg chevrolet cabbe från 1938, vid fikarummet står en T-Ford från 1926. Och nästa märklighet är en Detroit Electric från 1919, elbil med 84 volts motor och styrs med spak. Den fina Mercury 41:an har förekommit då och då i bloggen här innan och är här för sin vinterdvala.

på det hela taget en mycket trevlig söndagseftermiddag, här fikar vi gärna igen.


Kommentarer
Postat av: Larsson

Imponerande!

2009-10-19 @ 17:24:41
Postat av: Red

Ohhhppps! DET kallar jag garage ... eller museum ... eller ett litet himmelrike ...

Postat av: Moppe-rejsarn

Ja det var ett rejält garage..BMW:n var intressant, visserligen ser karossen ut att vara nyare än chassiet.. annars hade man kunnat misstänka inblandning från Frazer-Nash. De var Brittiska importörer av BMW före kriget och knåpade ihop en del specialare...

2009-10-20 @ 22:22:41
URL: http://motorcykelmannen.blogspot.com/
Postat av: Mårten

mjo, men hade det vart en Frazer-Nash så skulle den nog vart högerstyrd. Den här har ett förflutet i Polen men själva ursprunget oklart.

2009-10-20 @ 23:41:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback