nygammal blandning


Så här ser det oftast ut inne i en container när den anländer, välpackat och välutnyttjat utrymme med tre fullsize bilar. Och inte så sällan står det just en Pontiac Bonneville från 1966 i dom också.


Så här stuvar man alltså ewn tredje bil ovanpå de andra två på ett sinnrikt sätt. När Pontiacen lossaats så ser vi inte mindre än två Chevrolet 60:or på varandra längst in.



50 år senare ser Chevrolet ut såhär. Dessa nya Camaros kommer det in en hel del av också, detta är en fräck SS-model i vitt med klassiska matchande stripes.



Femtiotalare börjar bli allt ovanligare att plocka hem från USA, numer betar man sig igenom beståndet av sextiotalsbilar, men nyinkommen är iallfall den här rosa Ford galaxien från 1959. Det är en Skyliner, alltså "plåtcabben" där man hissar ner hela taket i skuffen när man vill ha vind i håret. Ett invecklat system med elmanövrering skötte det hela, och 1959 var sista årsmodellen med detta.


Ford var alltså på femtiotalet ensamma om att erjuda en plåtcab, på sextiotalet var dom genom lincoln ensamma om att erbjuda en fyrdörrars cabriolet. 1961-1967 byggdes dessa helt öppna Lincolns som dessutom hade bakhängda dörrar. Modellutbudet var ganska smalt uder dessa år, enda modellen hette Continental och fanns helt sonika med fyra dörrar, med eller utan tak. Denna är av första årsmodellen 1961, byggdes i 2857 exemplar.


Fyrtiotalare droppar in då och då, denna maffiga Pontiac Streamliner Eight från 1948 är riktigt tjusig.


Och så säger vi adjö till den nästan unika Marcosen som berättats om tidigare.
http:///ett-par-lass-med-fordar.html  De nya ägarna lastade den för färd mot dess nya hemvist Örebro.


Av de 13 som byggdes finns bara sex kvar i livet, dessa var ju menade som racerbilar och komatt köras hårt från första början. Så kommer även denna att göra, för redan nu denna helgen är ekipaget anmält till Anderstorp Historic & sportcar festival!
http://www.anderstorpraceway.com/menu.asp?M=100000577&L=SE



Kommentarer
Postat av: Mercury

Härligt och inte trodde jag att det rymdes så mycket i en conatiner allra minst tilsammans med en boneville

2010-05-14 @ 09:29:54
Postat av: Grandprix63

Bakrutetorkaren på '48 Pontiacen var ett inte alltför vanligt option. Den ser ut att vara i ett mycket gott skick. Snygg färgkombination, annars ser man de flesta lackerade i mörka färger

Postat av: Mårten

så det fanns alltså bakrutetorkare på dom? klurade på det för den såg lite för "ny" ut? kn det var första gången en sån synts på en bilmodell?

2010-05-14 @ 23:49:31
URL: http://svammelsurium.blogg.se/
Postat av: Belzebub

Alltid kul att se vad som anländer till vårt rike och man blir glad av alla som fortfarande har modet att lägga sina slantar på att förgylla våra sommarvägar.

Själv har jag en Cadillac-54 cabbe som anländer till sensommaren om allt går som det ska.

2010-05-15 @ 14:34:19
Postat av: Lisbet

Ser nykromat ut - fick lite krom med hem på en av bilarna men den var så grunt kromad så törs nästan inte putsa.

2010-05-16 @ 21:25:17
URL: http://www.car-b-q.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback